Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Accept & Work

Het geheim van AI is menselijke intelligentie

Paulus van Dorsten

SETUP presenteert Accept & Work door Merijn van Moll & Ruben van de Ven, drie installaties over de verborgen arbeidersklasse achter AI. Duik in de wereld van Mechanical Turk; Amazon's online marktplaats voor menselijke klikwerkers die via talloze 'micro-taken' AI's trainen.

Guest Worker

Guest Worker huurt via Mechanical Turk mensen van over de hele wereld in om pentekeningen over te trekken. Iedere tekening wordt gemaakt door de werker in real-time controle te geven over een fysieke pen. De tekening van de ene werker wordt door Guest Worker gedigitaliseerd en doorgegeven aan de volgende werker, waardoor een steeds veranderend vierkant ontstaat. Deze visualiseert de feedback loop die door platformwerk tussen mens en machine ontstaat.

Auto-accept

In dit vreemd uitziende bureau vind je een caleidoscopische visie op simpel repetitief platformwerk. Tijdens een ‘auto-accept HIT streak’, speciaal ontworpen om je helemaal in dit werk te verliezen, ervaren werkers een meditatieve staat van flow.

Exhausting MTurk

Exhausting MTurk vertelt de uiteenlopende verhalen van Mechanical Turk werkers achter de schermen. Verhalen over eenzaamheid en samenzijn, winst en afwijzing, dankbaarheid en frustratie. Met fragmenten, impressies en ervaringen die zijn opgehaald en gestructureerd via opdrachten op het platform zelf, ontstaat een levendig beeld van het leven in ‘s werelds grootste werkplaats.

Over Medialab SETUP

SETUP onderzoekt de impact van technologie op de maatschappij. Samen met kunstenaars en ontwerpers maken we de maatschappelijke gevolgen van technologie tastbaar in visuele ontwerpen, installaties en exposities. Zo starten we een discussie over de wenselijkheid van automatisering, big data en meer.

Paulus van Dorsten

Partners

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende