Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Fashion Design and Movement

Kunnen we een kostuum maken vanuit het perspectief van gevoel en beweging?

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Conny Groenewegen We Are Muze: Heidi 2016 — © Photo by Anouk van Kalmthout

In samenwerking met Baltan Laboratories organiseren we twee immersieve workshops onder leiding van Conny Groenewegen die modeontwerp en beweging combineren.

Species Spectacle met Conny Groenewegen and Nina van Tuikwerd (19.10)

Wat je zult doen
Heb je ooit willen leren over de habitat, het gedrag, de specifieke behoeften en de uitingen van een dier/plant? Deze workshop experimenteert met het leren interpreteren van de stem van soorten door het creëren en vormgeven van een verzorgingshandboek. Met behulp van de faciliteiten van het Costume Lab leer je expressie en leven te geven aan de door jou gekozen diersoort door gebruik te maken van technieken zoals blokdrukken, transfer, borduren en appliqueren op gebruikte T-shirts en deze om te vormen tot een statement stuk ter ere van een overvloed aan diersoorten.

Bugs & Bugs Bootcamp met Conny Groenewegen en Csilla Lakatos (21.10)

Wat je zult doen
Een immersiefe workshop van een dag die modeontwerp en beweging combineert. Misschien hoeft een kostuum er niet uit te zien als een andere soort, maar geeft het je wel het gevoel als een andere soort te zijn. Dit kan zijn omdat het de beweging die je kunt doen terwijl je het kostuum draagt manipuleert of beperkt. De workshop gaat in de eerste plaats over empathie, maar is sterk gericht op ervaring, context en zintuigen. Een andere vraag die we in deze workshop aan de orde willen stellen: als we willen bewegen als insecten, kan dat dan als een enkel insect of is een zwerm of nest (meervoud) essentieel? Misschien zelfs een cocon-naar-insect transformatie ondergaan?

Conny Groenewegen
Na een studie mode en beeldende kunst is Conny begonnen met het maken van tekeningen. Haar onderzoek gaat terug naar de oorsprong van methodes: het blootleggen en herstellen van de glans van productie voordat het modieuze zijn tol eiste. Ze werpt een nieuw licht op productie, terwijl ze zoekt naar wat essentieel is voor organisaties en merken. Dat doet ze door barrières weg te nemen en de procedures nieuw leven in te blazen voor de volgende stap, klaar voor interactie met de wereld.

Inhuman Carnaval

Deze workshops maken deel uit van Inhuman Carnaval. Een doorlopend programma bij Natlab (en daarbuiten) waarin we oefenen in het loslaten van antropocentrisch denken en biodiversiteit vieren door ons te verkleden als niet-menselijke soorten. Het programma omvat workshops van bekende modeontwerpers, kunsttentoonstellingen, optredens, filmvertoningen, lezingen, feesten en meer. Doe mee!

Conny Groenewegen We Are Muze: Heidi 2016 — © Photo by Anouk van Kalmthout