Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Greater Number Sessions #3: It’s in our Nature

Een lezing over de relatie tussen mens en natuur, en hoe ontwerpend samen te werken met levende organisme

Dit project was onderdeel van DDW 2021

Ontwerpers werken samen met de natuur om tot duurzame oplossingen en bio-based alternatieven te komen. Maar hoe is het om te ontwerpen én samen te werken met levende organismen? Hoe komen we tot een ethische en gebalanceerde samenwerking?

It’s our Nature Session

Vanaf de oertijd werkt de mens in alles samen met de natuur. We verbouwen ons voedsel, bouwen onze huizen, winnen materiaal voor onze producten en energie. Door de eeuwen heen is de mens de natuur steeds meer gaan bedwingen, manipuleren en overheersen. De mensheid behandelt de natuur als een fabriek die valt te organiseren, instellen en conditioneren naar behoefte. Kunnen we ontwerpen om weer één met de natuur te zijn?

Nu de wereld behoefte heeft aan duurzame alternatieven, wenden steeds meer ontwerpers zich tot biologen, wetenschappers en de industrie voor expertise. Samen werken zij aan bio-based alternatieven en natuurlijke manieren om verstoringen in de natuur te helpen herstellen.

It's in our Nature gaat over het herontdekken van hoe we één zijn met de natuur. Hoe vertaalt zich dat in samenwerking met de natuur en levende organismen? Welke ethiek speelt komt hier bij kijken? Welke skills-set is er nodig en hoe komen we tot een gebalanceerde samenwerking?

Programma

Panelisten:
Daniëlle Ooms - master graduate Industrial Design
Bahar Barati - onderzoeker and universiteit docent teacher aan TU Eindhoven
Mark Wang - DAE alumnus
Josephine de Fijter - DAE master graduate

Gemodereerd door Marleen van Bergeijk, curator It’s in our Nature