Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Open Air Gentle Disco

Laat je moves zien op de mycelium dansvloer!

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Dancing on mycelium — © Taken by Eszter Jámbor

De 'Gentle Disco' verhuist naar Eindhoven tijdens Dutch Design Week! Dans met ons mee op mycelium terwijl je luistert naar goede dansbare beats van DJ Huppeldepup en draag bij aan het bouwproces van een duiventoren.

Gentle Disco

Vorig jaar is kunstenaar Arne Hendriks bij Mediamatic begonnen met het bouwen van duiventorens met myceliumblokken. Hij heeft onderzoek gedaan naar verschillende technieken om met het levende materiaal te bouwen. Een van de dingen die hij ontdekte is dat de blokken geperst moeten worden. Sinds maart experimenteren we met de methode van dansen op de blokken om ze aan te drukken. Het blijkt dat dit een van de meest effectieve manieren is om het materiaal voor te bereiden, en bovendien is het gewoon heel leuk om op het warme en zachte mycelium te dansen!

Tijdens de Dutch Design Week bouwt Arne duiventorens op Strijp-S in Eindhoven en natuurlijk heeft hij ons daar ook nodig om te dansen. Maak je klaar om je moves te laten zien op de mycelium dansvloer op het Ketelhuisplein!

Arne bouwt duiventorens met mycelium. Deze structuren zijn een lopend experiment om te bouwen met levend myceliumafval van oesterzwammenkwekerijen. Het project onderzoekt vragen als: Kunnen we structuren bouwen om verwilderde duiven te huisvesten? Wat is het beste ontwerp om een toren met mycelium te bouwen? En hoe lang duurt het voordat de stenen aan elkaar groeien? Door te experimenteren met verschillende vormen, en bouwconstructies, zien we hoe het materiaal reageert, en of we een comfortabele leefruimte kunnen bouwen voor duiven (of andere dieren?)

Gentle disco 17.09 — © Taken by Eszter Jámbor