Zoeken

Sluit zoeken
United Matters

(Archief) Earthkinology

Straatinstallaties gemaakt van afvalmaterialen die het publiek uitnodigen om interspecies verwantschapsbanden te smeden

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Aquascope with Underwater Live-streaming Cameras — © Xuan Sinden

Earthkinology is een reeks interactieve straatinstallaties gemaakt van afvalmaterialen die de vorming van verwantschap tussen soorten en empathie met onze meer dan menselijke stadsburen aanmoedigen, en het publiek uitnodigen om meer aandacht te besteden aan de natuurlijke ecosystemen van de stad.

.

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont nu in steden en tegen 2060 zal naar verwachting nog eens 10% de overstap maken. Met deze snelle grootstedelijke en industriële ontwikkeling, samen met het steeds hectischere levenstempo van stedelingen, is de stedelijke natuur vaker wel dan niet verminderd of onzichtbaar gemaakt. De wereldwijde ervaring met de pandemie van het Coronavirus heeft echter voor een keer een ander perspectief geboden, waardoor velen de kans kregen om hun lokale bioregio's te verkennen. Belangen van burgers komen langzaam terug naar het nabijgelegen groen. En aangezien met de natuur verbonden mensen meer geneigd zijn om milieuvriendelijk empathisch gedrag aan te nemen, komt dit als een hoopvolle stap in de richting van het opbouwen van een klimaatbestendige cultuur. Maar hoe kunnen we deze hernieuwde belangstelling na de pandemie behouden en verdiepen nu het tempo van het stadsleven weer aantrekt?

.

499 / 5000
Translation results
Met behulp van een reeks zintuiglijke uitnodigingen, vragen de audiovisuele ervaringen van Earthkinology de kijkers om te pauzeren tijdens hun dag, op te merken en de meer ongebruikelijke manieren van voelen en binnen hun dagelijkse context te zijn, te verkennen. Het project combineert denkbeeldig, ondersteund door wetenschappelijke feiten en traditionele inheemse en ecologische kennis, om mogelijke verhalen op te bouwen vanuit het perspectief van andere soorten, en nieuwe manieren te verkennen om toegang te krijgen tot, zich te binden aan en mee te voelen met onze meer dan menselijke stedelijke buren.

.

481 / 5000
Translation results
Earthkinology is een basisbeweging die wordt gemaskeerd door publiek entertainment en een nieuwe manier aanmoedigt om een collectief gevoel van verwantschap met en verbinding met lokale natuurlijke ecosystemen voor het lokale publiek te betrekken en te verdiepen. Het project is een poging om het menselijke uitzonderlijkheid dat zo gangbaar is in onze stadscultuur verder te decentreren met de ambitie om bij te dragen aan de broodnodige verschuiving naar het opbouwen van relaties tussen soorten en ecocentrische manieren van waarnemen en zijn.

Play video

Microscope Peaking Into the World of Lichens — © Mael Henaff

Hand-made Binoculars and Integrated Storytelling — © Xuan Sinden

Discover the Mysterious Underworld of the City! — © Xuan Sinden

Environmental playground for exploring urban ecolo

Andere deelnemers

United Matters

Vorige Volgende

Andere deelnemers

United Matters