Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Grief Space (Many Grievances)

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Absence Bench — © Karn Kraiprasit

Het verlies van een dierbare veroorzaakt een leegte en veel schommelingen in je emoties. Er zijn geen woorden die het gevoel van verlies kunnen beschrijven of verzachten. De stukken in deze collectie zijn mijn manier om de gevoelens die op je afkomen tijdens een rouwproces uit te drukken en te besch

Rouwproces

Deze tentoonstelling heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat hij opgedragen is aan mijn vader, die onlangs overleden is. Het verlies van een dierbare veroorzaakt een leegte en veel verschillende emoties. Er zijn geen woorden die het gevoel van verlies kunnen beschrijven of verzachten. De stukken in deze collectie zijn mijn manier om de gevoelens die op je afkomen tijdens een rouwproces uit te drukken en te beschrijven. Deze stukken worden misschien niet door iedereen gezien, maar ze zullen altijd het rouwproces uitbeelden waar veel mensen doorheen gaan. De tentoonstelling belichaamt de verschillende stadia van rouw, waarbij elk stuk je meeneemt door een ander aspect van dat rouwproces.

Stadia va rouw in objecten

De bank genaamd ‘Absence’ is wat je het meest voelt als je jouw leven lijdt door de leegte van de afwezigheid van een dierbare. De holle afgietsels van de bank staan voor liefdesverdriet, leegte en holheid, wat je voelt tijdens de afwezigheid van een geliefde. De lamp heet ‘Presence’ en lijkt op de gids en geest van een dierbare na overlijden. Je begint hun aanwezigheid in je dagelijks leven te zien door verschillende tekens, dromen en zielsverbinding. De stoel heet ‘Flooding’, wat staat voor het emotionele ritueel van herinneringen aan de overledene.

Materiaal en techniek

Het transparante en bijna onzichtbare karakter van het werk weerspiegelt het aantal mensen dat ongezien door dit proces gaan. De bank ‘Absence’ is gecreëerd door hol epoxy te gieten waardoor het object bijna onzichtbaar lijkt. De lamp ‘Presence’ is gemaakt met een opblaasbaar lichaam met een harshelling die je het gevoel geeft dat je beschermd wordt van bovenaf. De stoel ‘Flooding’ is gemaakt door hol en solide epoxy te gieten. Het weerspiegelt de onvoorspelbare emoties, die gepaard gaan met herinneringen aan de persoon. Soms zijn emoties van geluk maar vaak ook verdriet. Het materiaal en de vormen van de kunstwerken zijn gecreëerd om het diepe verlies dat iemand doormaakt te benadrukken.

Absence Bench — © Karn Kraiprasit

Absence Bench — © Karn Kraiprasit

Absence Bench