Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) sketch/stack/play!

Een familie speelse interieur objecten

Dit project was onderdeel van DDW 2022
TUUT & TUUT TOWER by emmah. — © Chantal van der Erve, The Super Tree Project

Emma ontwerpt en maakt de collectie in haar werkplaats in hartje Rotterdam. Het zijn kleurrijke objecten in keramiek en siliconen. „Het leven is serieus genoeg, we kunnen onszelf beter omringen met multifunctionele speelse objecten,” is Emma's motto.

sketch/stack/play! - De collectie

De collectie ‘sketch/stack/play!’ is een familie handgemaakte interieurproducten ontworpen door studio emmah. (Emma Hoogstede).

Emma ontwerpt door vormen te abstraheren uit het (meestal) Nederlandse stadsstraatbeeld. Deze vormen voegt ze samen in 2D tekeningen, waarna het 2D beeld vertaald wordt naar 3D objecten. Haar beeldtaal is speels, kleurrijk en een tikkeltje eigenwijs. Vaak kent ze het object pas na creatie een functie toe. Hierdoor ligt de focus vooral op vorm en ontstaat de mogelijkheid voor de gebruiker om een eigen invulling te geven aan de functie van het object.

Zo kan ‘TUUT’ zowel een kaarsenhouder als vaasje zijn, en vinden de ‘TABLE TUMBLERS’ hun functie als limonadekan of misschien wel als gieter, sauskannetje of vaas. Deze tuimelaars dansen op hun rokje over tafel; misschien knoeien ze onderweg wat. De objecten zijn niet alleen functioneel, maar vooral ook leuk om naar te kijken.

De focus ligt hoofdzakelijk op spel, pret en interactie. Op deze manier wil Emma een sterkere band creëren tussen gebruiker en object. Een groter bewustzijn creëren van de dingen waar we ons dagelijks mee omringen, met het doel de objecten zo een langere levensduur te geven.

PLATEAU by emmah. — © Emma Hoogstede