Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Creative Jam

Wat kan Digital Design betekenen voor een schonere wereld?

Creative Jam - Dutch Design Week — © Creative Jam - Dutch Design Week

Tijdens Dutch Design Week 2022 gaan ruim honderd studenten van diverse opleidingen in Nederland en daarbuiten, onder begeleiding van coaches van vooraanstaande digital agencies, aan de slag met deze vraag.

Creative Jam Details

Bij het SintLucas College in Eindhoven organiseren Dutch Digital Agencies (DDA), Night of the Nerds, Dutch Digital Design (DDD) én SintLucas College een speciale Creative Jam met een Challenge van What Design Can Do. De Creative Jam vindt plaats op vrijdag 28 oktober van 9.00-15.00 uur.

Teams met studenten van verschillende opleidingen zullen gaan werken aan een challenge van What Design Can Do. De challenge wordt een week voorafgaand aan het event gepresenteerd.

Het thema van Dutch Design Week 2022 is “Get Set” en duidt op een verschuiving in mentaliteit: van voorbereiding naar actie. The Creative Jam is een prachtig voorbeeld hiervan, want de studenten werken aan de opdracht om technologie en design in te zetten voor praktische oplossingen voor een meer circulaire maatschappij.

Op basis van de briefing gaat iedereen aan de slag met een pitch. Elk team krijgt hierbij begeleiding van professionals uit het vak, van de meest vooruitstrevende digitale bureaus.

De studenten pitchen de oplossing voor de challenge aan een jury met design en sustainability experts.

Over DDA, DDD, Night of the Nerds and SintLucas College

Dutch Digital Agencies (DDA) is de vereniging van de beste digitale bureaus van Nederland en daarmee de beste verslimmers uit de Nederlandse digitale industrie.

Night of the Nerds (van stichting Futurebites) heeft als missie om jongeren te inspireren voor de kracht en impact van creativiteit en technologie.

Dutch Digital Design is een stichting van Nederlandse digitale bureaus en staat voor het delen van het beste digitale werk van ontwerpers en bureaus.

SintLucas begeleidt creatieve talent
Partners