Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Interactive Publication Textiles

Is je kleding een tekst? Is je tekst draagbaar, wordt het kleding?

Publication Trousers — © contrechoc.com

Publiceren is het openbaar maken van nieuws, informatie of verhalen. Meestal wordt dit gedaan met boeken, of tegenwoordig internet. Wat gebeurt er als een tekst publiek gemaakt wordt door die tekst als kleding publiekelijk rond te dragen?

Publicatie

Informatie publiceren is traditioneel verbonden aan bepaalde media. Tegenwoordig is papier of het internet de meest gebruikelijk methode.
De illusie is dan dat je tekst publiekelijk beschikbaar is. Beide media hebben echter maar een bepaald beperkt bereik. Een boek is niet "overal", bovendien is een boek meestal dicht. En internetpagina's...ondanks alle indexing is er veel gewoon niet of niet meer te vinden.
Publication Textiles richt zich op de bron en de omgeving van de bron. Door nieuws en informatie te verspreiden via je kleding maak je het openbaar waar je zelf bent.

Textiel

Door het gebruik van de sublimatie techniek is het maken van prints op textiel en daarmee kleding tegenwoordig heel toegankelijk. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor publicaties. Textiel is soepel en vormt zich gemakkelijk tot kleding. De tekst die gepubliceerd wordt op kleiding heeft speciale eigenschappen. Door beweging ontstaan er nieuwe combinaties die in de één dimensionale leeswijze (regel voor regel, pagina na pagina) niet mogelijk waren. De tekst gaat meer op een afbeelding lijken.

Interactiviteit

Interactiviteit is tegenwoordig overal. Alle apparaten zijn voorzien van microcontrollers en meestal ook verbonden met het internet. Ook de Publication Textiles bevatten microcontrollers en sommige zijn verbonden met WIFI door de ESP techniek. De interactiviteit maakt het mogelijk extra informatie via kleine beeldschermpjes toe te voegen aan de Publication textile tekst.

Over Contrechoc.com

E-textile designer, autonoom kunstenaar, docent op de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Werkt in de Fashion tech Farm in EIndhoven.

Publication Dress and trousers — © contrechoc.com

E-paper Interactivity — © contrechoc.com

Publication Textiles, Bremen Städtische Galerie

Partners
West area, Fashion Tech Farm, Zeelsterstraat 80 , Map No. C2
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig