Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Crafting Intangibles

Een digitale stoffensynthesizer weven met inheemse methoden

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Final Product — © Ravi Mistry

Crafting Intangibles presenteert een ecologische benadering voor het bouwen van functioneel, eenvoudig en esthetisch mooi interactief textiel. Het project is een stof-digitale muzieksynthesizer en de bezoekers kunnen communiceren met en voelen de textuur en co-creëren van muziek.

Het concept: vermenselijkende technologie

Crafting Intangibles brengt een project samen dat het resultaat is van een samensmelting van lokaal geproduceerde materialen, handmatig weven op handweefgetouwen en een aantal geavanceerde materialen en technologie om een ​​artefact te creëren dat geen kunstwerk of technologie is als het afzonderlijk wordt gezien. Het artefact staat in een symbiotische relatie met de mensen eromheen. De technologie en culturele symboliek van de Bhujodi-motieven creëren een audiolandschap dat elk wezen dat het ervaart volledig transformeert.

Het product: ecologisch, eenvoudig, functioneel, esthetisch.

We hebben een esthetisch aangename en functionele stof-digitale muzieksynthesizer geweven.

Het project maakt gebruik van het volledig natuurlijke, lokaal geproduceerde 'Kala-katoen' van de stof (vertaling: zwart katoen). Voor de frames wordt teruggewonnen hout gebruikt, allemaal met de hand gesneden. De symbolen vertegenwoordigen de lokale cultuur van de 'Bhuj-Kutch'-regio van India, waar de weversgemeenschap al honderden jaren in harmonie met de natuur leeft.
We brengen deze elementen van cultuur en natuurlijk materiaal samen. Met ons onderzoek naar weven hebben we relevante elektronica samengevoegd tot een E-textiel artefact dat een directe, tactiele ontmoeting met het publiek maakt en nieuwe sociale ruimtes opent wanneer het wordt tentoongesteld. Een van de belangrijkste hoogtepunten van ons project is dat, afgezien van wat elektronica, de rest van het proces is gebouwd met behulp van lokaal geproduceerde natuurlijke materialen en volledig is gebouwd met handen in een zeer schaalbaar proces. Zo presenteren we een zeer ecologische benadering voor het bouwen van functionele, eenvoudige en esthetisch mooie E-textielen.

Creëer een ervaring

Mensen kunnen communiceren met dit ingelijste stuk stof muzieksynthesizer en de textuur voelen, en hebben meer dan één zintuigen, aanraking, auditief en visueel, tegelijkertijd betrokken. Iedereen die interactie heeft met het werk wordt een performer, en iedereen rond het artefact wordt onderdeel van de performance. Gezamenlijk transformeert het artefact de samenwerkingsomgeving door zijn improvisatie-uitvoeringen en interacties met het publiek die plotseling optreden, waardoor non-verbale communicatie wordt aangemoedigd.

Fabric Weaving — © Ravi Mistry, Abhishek Rawal

Details — © Ravi Mistry

Interaction