Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Face (Y)our Bright Future

Laat je niet misleiden door het spektakel - de look kan je makkelijk bedriegen. Niet alles is wat het lijkt… de facade valt als je dichterbij komt.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
...collected/collated acrylic leftover material — © mo man tai

Al jaren ontwerpen wij “acrylaat spiegel producten en installaties”. We streven naar zo min mogelijk restmateriaal tijdens het productieproces. De delen acrylaat die we niet konden her-gebruiken, hebben we al die tijd verzameld om één grote, kleurrijke spiegelinstallatie te kunnen bouwen.

Studio mo man tai staat bekend om kleurrijke producten die een glimlach op het gezicht toveren...

...maar elk jaar nemen we deel aan Dutch Design Week met een persoonlijk project/installatie, zonder enige commerciële bedoeling – wat inhoudt dat we ons één keer per jaar niet focussen op klantwensen of iets dergelijks, maar een installatie realiseren (samen met business partners) die een reeks waarden communiceert die belangrijk voor ons zijn.

Dit jaar hebben we een sprankelende installatie mogen realiseren in onze studio aan de Hastelweg in Eindhoven. We nodigen de bezoeker ook uit om een "kijkje achter de schermen" te werpen en laten zien hoe onze producten (allemaal lokaal en 'eerlijk') worden geproduceerd - een standaard die voor ons vanzelfsprekend is!

De installatie “Face (Y)our Bright Future” is een visueel statement

Op het eerste gezicht gaat het om spektakel, betoverende schoonheid, kleuren en licht…. maar na een nadere blik zal het object de bezoeker hopelijk diep van binnen raken... zelfs confronteren.

Sinds jaren ontwerpen wij “acrylaat spiegel producten en installaties”. We zorgen ervoor dat er tijdens het productieproces zo min mogelijk restmateriaal ontstaat. De delen van acrylaat die we niet meer konden gebruiken, hebben we verzameld en gesorteerd om een grote, kleurrijke wereldbol te kunnen bouwen - een soort gigantische "discobol" die de aarde weergeeft. Kleurrijke lichtreflecties van het langzaam draaiende object nodigen de bezoeker uit om van dichterbij te komen kijken.
Op veel fragmenten op de bol zullen kleine QR-codes gegraveerd zijn… bij het scannen, via de gelinkte URL, worden de bezoekers geconfronteerd met een feit/verhaal op die locatie.

Play video

...installation 100% made from leftover material — © mo man tai

...installation 100% made from leftover material — © mo man tai

making of "Face (Y)our Bright Future" — © mo man tai

making of "Face (Y)our Bright Future"