Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Life Is A Cultural Thread 2022

Een film over de blends van culturele invloeden in het traditionele en innovatieve handwerk van textielontwerpers, wevers, ondernemers en activisten.

Nature — © Viviana M. Calderon de la Barca

Life Is A Cultural Thread 2022 (25 min) is een verhaal waarin aspecten van actuele thema's, in de breedste zin van het woord, in het leven van creatieve vrouwen uit verschillende generaties en hoeken van de wereld aan de orde komen. Dit alles in een botsing van culturele traditie en innovatie.

Een arthouse film over vrouwelijke textielontwerpsters, weefsters, ondernemers en activisten.

Na het groeiende bewustzijn over duurzame textielontwerpinnovatie en de ondervertegenwoordiging van vrouwelijke kunstenaars in de kunstgeschiedenis, begint de schrijver en regisseur van Life Is A Cultural Thread 2022, aan een nieuwe reis in een onderwerp waar ze zo gepassioneerd over is.

Het resultaat is een tapijt van interviews met vrouwelijke kunstenaars en ontwerpers die toonaangevend zijn in de industrie —van en naar —verschillende uithoeken van de wereld. Van textielverftradities tot weeftechnieken of innovatieve benaderingen van kunst, het publiek leert in deze intergenerationele short, hoe elk van hen als een draad bijdraagt aan het interculturele tapijt van textielproductie en -consumptie in onze wereld.

Allemaal door invloeden en erfgoed te combineren als een oplossing voor een meer rechtvaardige, diverse, en duurzame toekomst.

Play video

Over Viviana M. Calderon de la Barca at Natlab

Viviana M. Calderon de la Barca is een onafhankelijke schrijfster, regisseuse en producente die vanuit verschillende invalshoeken sociaal-culturele perspectieven op interculturalisme verkent. Vanwege Viviana's interesse in sociale fenomenen, maakte haar audiovisuele project Occupy Cultural Threads 2021 - een intergenerationeel gemeenschapsproject over alternatief, maar niet exclusief, textielontwerp, -productie en -consumptie - deel uit van Baltan Laboratories social design programma in 2021.

Christie van der Haak — © Niek T. Klasen

Monica Flores Moreno — © Viviana M. Calderon de la Barca

Dr. Nora Kravis — © Niek T. Klasen

Dorozome

Strijp-S area, Natlab, Kastanjelaan 500
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig