Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Life Is A Cultural Thread 2022

Een film over de blends van culturele invloeden in het traditionele en innovatieve handwerk van textielontwerpers, wevers, ondernemers en activisten.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Nature — © Viviana M. Calderon de la Barca

Life Is A Cultural Thread 2022 (25 min) is een verhaal waarin aspecten van actuele thema's, in de breedste zin van het woord, in het leven van creatieve vrouwen uit verschillende generaties en hoeken van de wereld aan de orde komen. Dit alles in een botsing van culturele traditie en innovatie.

Een arthouse film over vrouwelijke textielontwerpsters, weefsters, ondernemers en activisten.

Na het groeiende bewustzijn over duurzame textielontwerpinnovatie en de ondervertegenwoordiging van vrouwelijke kunstenaars in de kunstgeschiedenis, begint de schrijver en regisseur van Life Is A Cultural Thread 2022, aan een nieuwe reis in een onderwerp waar ze zo gepassioneerd over is.

Het resultaat is een tapijt van interviews met vrouwelijke kunstenaars en ontwerpers die toonaangevend zijn in de industrie —van en naar —verschillende uithoeken van de wereld. Van textielverftradities tot weeftechnieken of innovatieve benaderingen van kunst, het publiek leert in deze intergenerationele short, hoe elk van hen als een draad bijdraagt aan het interculturele tapijt van textielproductie en -consumptie in onze wereld.

Allemaal door invloeden en erfgoed te combineren als een oplossing voor een meer rechtvaardige, diverse, en duurzame toekomst.

Play video

Christie van der Haak — © Niek T. Klasen

Monica Flores Moreno — © Viviana M. Calderon de la Barca

Dr. Nora Kravis — © Niek T. Klasen

Dorozome