Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) REFLECTING ON LIGHT

Tijdens hun solo expo op sectie-c neemt de studio je graag mee in hun kijk op licht.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
new: BULLA wall light — © Pim Top

Tijdens hun solo expo neemt de studio je mee op hun kijk op licht, reflectie en kleur. De studio combineert de ervaringen met geblazen glas, met de kennis op het gebied van LED verlichting. De studio laat ambacht en innovatie letterlijk en figuurlijk samen smelten in twee serie lampen.

-

De studio neemt je graag mee naar hun kijk op licht. Hoe ze het licht sturen en hoe ze het gedeeltelijk haar gang laten gaan. Licht is een prachtig fenomeen, waar je eindeloos mee kan spelen aldus de studio. Het fascineert hen hoe het licht òp en dóór verschillende materialen schijnt met haar schaduwspel en reflecties als resultaat. Met name in geblazen glas zijn de resultaten ongekend, vandaar dat de studio onderzoek heeft gedaan naar hoe verschillende reflecties te verkrijgen met mond geblazen glas.

-

In de afgelopen jaren heeft de studio al meerdere keren met geblazen glas geëxperimenteerd, in allerlei frames en structuren. Hierin lieten ze het glas deels vrij haar eigen weg gaan, maar stuurde ze het ook deels aan door hen ontworpen frames. Nu combineert de studio deze ervaringen van het vloeibare materiaal, met hun kennis op het gebied van LED verlichting. Deze twee werelden vullen elkaar perfect aan, volgens hen; de transparantie, reflectie, kleur en gelaagdheid van het glas, met de minuscule afmeting van led's. Hiermee zijn de mogelijkheden eindeloos. Hier laten ze ambacht en innovatie letterlijk en figuurlijk samen smelten.

-

De studio is sinds 2011 present tijdens de Dutch Design Week. De afgelopen twee jaar hebben ze zich gefocust op nieuw werk en tonen hiervan de eerste resultaten, naast enkele andere ontwerpen tijdens hun solo-expositie op Sectie-C.
De studio is bekend van hun wandschapjes 'the Plastc Mine' gemaakt van afvalkunstof in allerlei kleuren en gekke vormen. De Vapour light; een sculpturale lamp met flexibele sleeve krullend om een transparante staf en tal van geblazen vazen en toonkasten!

/////////////////

Noot voor de redactie

Voor meer informatie ga naar onze website.
Voor hires afbeeldingen, mail ons.

afbeelding 1 & 2 gemaakt door: Pim Top

new: GRID pedant light — © Pim Top

Colour shelves - the Plastic mine — © studio Thier & van Daalen

portrait Iris & Ruben — © studio Thier & van Daalen

VAPOUR light 2018