Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Love Letter Generator

Hoe echt is liefde nog als AI je liefdesbrieven genereert? Bedreigt AI ons vermogen om betekenisvolle connecties aan te gaan?

I am an AI that can write love letters for you. — © Bedrijf de Liefde

Met behulp van AI kan iedereen nu bijna alles in een handomdraai genereren: van tekst tot afbeeldingen en meer. Hoe beïnvloedt dit de samenleving? De Love Letter Generator verkent generatieve AI (door GPT-3) en spoort je aan om na te denken over je relatie met technologie.

Leesbare liefde

De Love Letter Generator nodigt je op een speelse manier uit tot ethische reflectie over AI. Je neemt plaats achter een oude computer. Het flikkerende groene scherm van de monitor heeft een boodschap voor je: “So... you're looking for a way to connect with someone? You have come to the right place. I am an AI - an Artificial Intelligence - that writes love letters for you.” De AI vervolgt zijn boodschap. De AI is grappig, al dan niet een tikkeltje brutaal, en stelt vragen die je zal moeten beantwoorden als je die liefdesbrief graag wilt. Op basis van je antwoorden genereert de AI een unieke liefdesbrief die automatisch geprint wordt. Als je vervolgens dit stukje leesbare liefde tot je hebt genomen, vraagt ​​de AI hoe goed hij het heeft gedaan. Maar daar blijft het niet bij: de AI vraagt meer...

Resultaten ten koste van wat?

AI is toegankelijk geworden voor iedereen. Dingen waar je in het verleden enorm veel vaardigheden voor moest hebben, genereer je nu in een handomdraai - simpelweg door wat tekst in te voeren.

Dit is niet anders bij de Love Letter Generator. Op basis van geringe input genereert het een indrukwekkend resultaat.

AI is een tool om grootse dingen te bereiken, maar ten koste van wat? En wat betekent dat voor onze maatschappij?

Interactie met de Love Letter Generator moedigt je aan om op deze vragen te reflecteren.

Play video

Over Bedrijf de Liefde

Bedrijf de Liefde is een designbureau bestaande uit 5 jonge creatieve makers. We maken interactieve ervaringen, uit de hand gelopen grapjes, abstracte concepten tastbaar, ons druk en jou enthousiast. Onze projecten confronteren mensen op een speelse manier met maatschappelijke issues. Actualiteit, verbinding en humor zijn voor ons de heilige drie-eenheid. Onze werken zijn interactief, waarbij we technologie inzetten om te verrassen.

What does AI think about love? — © Bedrijf de Liefde

Reflect on your experience. Write the AI a letter. — © Bedrijf de Liefde

Get your letter printed by a dot-matrix printer. — © Bedrijf de Liefde

Interact with the AI through this old computer.

Partners