Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) What if Lab: Totaal lokaal

Wat als...onze steden volledig zelfvoorzienend zouden zijn?

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Totaal lokaal: voedsel, water en energie — © Sweco

De wereld is in beweging. Extremen zijn aan de orde van de dag. Het is te nat of te droog, te heet of te koud. Grondstoffen en energie zijn schaars. We willen beter, mooier en sneller, maar we kunnen niet vechten tegen extremen. Lokaal maakt ons wendbaarder. Totaal lokaal: is dat de toekomst?

What if Lab: Totaal lokaal

De wereld is in beweging. De zelfvoorzienende stad, is dichterbij dan ooit. Of terug van weggeweest. Het veranderende klimaat maakt de stad bloedheet, zeiknat of ijskoud: allemaal in één seizoen, allemaal op dezelfde plek. De energiecrisis doet ons meer dan ooit beseffen dat lokaal opgewekte energie hét perspectief van de toekomst is. Als we alles binnen beperkte straal organiseren, kunnen verkeerbewegingen afnemen en luchtkwaliteit toe. Lokaal maakt ons wendbaar. Totaal lokaal: is dat de toekomst?

Nieuwe invalshoeken en krachtige samenwerkingen

In het What if Lab dagen we ontwerpers uit om een grensverleggende toepassing voor de zelfvoorzienende stad voor over vijf jaar te ontwikkelen. De toepassing moet een waardevolle bijdrage leveren op het gebied van energie, voedsel en/of water waarmee gezondheid, biodiversiteit en sociale binding voor inwoners optimaal is.

Totaal lokaal: voedsel, water en energie — © Sweco

Totaal lokaal: voedsel, water en energie — © Sweco

Totaal lokaal: voedsel, water en energie — © Sweco

Totaal lokaal: voedsel, water en energie