Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Stimuleringsfonds presents Talent

51 opkomende ontwerptalenten laten zien wat het betekent om de vrije ruimte te krijgen voor artistieke en professionele groei.

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Jaarlijks krijgen opkomende ontwerptalenten dankzij een beurs van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de kans zich optimaal te ontwikkelen in artistiek en professioneel opzicht. De lichting van 2022 is nu in beeld gebracht in één minuut durende filmportretten.

Lichting 2022

Hoe kun je ontwerpen vanuit tast en gevoel? Wat is het beste dieet voor onze bodem? En hoe zullen we ons in de toekomst kleden als onze kledingstukken levende wezens zijn?

De lichting van 2022 is divers en gemotiveerd door een gevoel van urgentie. Allemaal willen ze een actieve rol spelen in noodzakelijke maatschappelijke veranderingen. Voor welke frisse benadering kiest deze nieuwe garde? Meebewegend op de golven van de actualiteit, treden ze de toekomst met een verrassend hoopvolle houding, met lef én met vrijheid tegemoet.

Dancing with Trouble

Aanvullend op de filmportretten presenteren de ontwerpers en makers zich aan het publiek via het programma 'Dancing with Trouble'. Vijf thema’s zijn hierin leidend. 'Beyond Bodies' gaat over het niet langer centraal stellen van de mens en het leren luisteren naar de natuur en andere entiteiten. 'Longing to Belong' agendeert het gevoel van onthechting waarmee veel mensen in deze hyperindividualistische tijd kampen. 'Sensing Forward' heeft betrekking op de toenemende erkenning voor gevoelens en ervaringen als een waardevolle en geldige bron van kennis. 'Relating to Land(scapes)' stelt ons toekomstige landschap centraal, en de nieuwe vaardigheden en het gedrag dat we moeten ontwikkelen om te leven en navigeren met elkaar. En in 'Power to the Personal' tot slot, staan de praktijken centraal waarin persoonlijke verhalen een belangrijke rol spelen.

'Dancing with Trouble' is samengesteld door programmamaker stedelijke omgeving Eva van Breugel, programmamaker en strategische consultant op het snijvlak van mode, design, kunst en maatschappij Esther Muñoz Grootveld en curator, schrijver en onderzoeker op het vlak van hedendaagse (media)kunst, visuele en digitale cultuur Manique Hendricks.

Deelnemers

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presents:
Adam Centko, Alexander Beeloo, Ameneh Solati, Anastasia Eggers, Angeliki Diakrousi, Anne Nieuwenhuijs, Ant Eye, Axel Coumans, Baratto&Mouravas, Basse Stittgen, Benjamin McMillan, Boey Wang, Céline Hurka, Charlotte Rohde, Christine Kipiriri, Colette Aliman, Dasha Tsapenko, David Schmidt, Diego Manuel Yves Grandry, Djatá Bart-Plange, Dylan Westerweel, Ebru Aydin, Eduardo Leòn, Emilia Tapprest, Emirhan Akin, Gianna Bottema, Ivan Čuić, Jarmal Martis, Karin Fischnaller, Kirsten Spruit, Leyla-Nour Benouniche, Lieke Jildou de Jong, Luis Ferreira, Maggie Saunders, Marcel Mrejen, Marko Baković, Munganyende Hélène Christelle, Octave Rimbert-Rivière, Patricia Mokosi, Renske van Vroonhoven, Robbert Doelwijt Jr., Rosen Eveleigh, Rossel Chaslie, Shaquille Veldboom, Stefan Duran, Sterre Richard, Süheyla Yalçın, Tabea Nixdorff, Tobie van Putten, Yuro Moniz en Zalán Szakács.