Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) IN DE VOLLE GROND

Eindhoven groeit en gaat de hoogte in. Dat is ook van invloed op de grond onder onze voeten. Hoe leggen we de fundering voor een bloeiende toekomst?

Dit project was onderdeel van DDW 2022
IN DE VOLLE GROND — © fffunction.studio

IN DE VOLLE GROND dompelt je onder in de fundering van de stad. Welkom in de wereld van waterleidingen en riolering, glasvezel en elektriciteitskabels, afvalcontainers en parkeergarages. De grond onder onze voeten is voller dan je denkt. Daarom zoeken we naar een slimme aanpak, voor nu en later.

Ruimte onder het maaiveld

In een stad die barst van de toekomstplannen is de bodem zo vol dat zelfs nieuwe bomen geen plek meer hebben om wortel te schieten. Tegelijkertijd claimen ook grote actuele vraagstukken volop ruimte onder het maaiveld. Denk aan energietransitie en klimaatadaptatie, maar ook aan drinkwatervoorziening en duurzame mobiliteit.

Fundament van ambities

De ondergrondse drukte is tot nu toe onzichtbaar en grotendeels onderbelicht gebleven. Toch vormt ze een van de belangrijkste uitdagingen. De bodem is het fundament van alle ambities van onze stad. Op welk bodemontwerp kunnen we de toekomst bouwen? Hoe creëren we een vruchtbare bodem zodat de stad niet alleen kan groeien, maar straks ook kan bloeien? Klinkklare oplossingen of antwoorden zijn er nog niet. Een ding is wel zeker: een goede inrichting en optimale benutting van de bodem zijn essentieel.

Basis voor de groeiende stad

Met de tentoonstelling IN DE VOLLE GROND zet de gemeente Eindhoven het fundament van de groeiende stad op de agenda. We bieden een tot de verbeelding sprekend kijkje onder de grond en nodigen iedereen uit deze kwestie tot op en onder de bodem te beleven.

IN DE VOLLE GROND
Dutch Design Week
22-30 oktober 2022
Eindhoven

Expositie
Onder de leidingen (Yksi)
Torenallee 22-04
5617 BD Eindhoven

Verdiepend programma
Microlab
Kastanjelaan 400
5616 LZ EindhovenPartners:
Hurkmans Groep, Circet Nederland, Enexis, Ennatuurlijk, Boomrooierij Weijtmans,
Brabant Water, VolkerWessels Telecom

Credits:
Artdirection en vormgeving: fffunction studio
Expositieontwerp: Envisions
Creatief manager: Marlon van Schellebeek
Social design: morgenmakers
Teksten: ALTH
Sound design: Albert van Abbe en Ricky van Broekhoven