Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Brabant Ontmoet Café

Waar nieuwe ideeën worden geschetst en waar geëxperimenteerd wordt met innovatieve concepten voor de toekomst van Brabant. Hoe maak jij het verschil?

Dit project was onderdeel van DDW 2022

In Brabant bundelen we de krachten om ervoor te zorgen dat onze provincie ook in de toekomst een plek blijft waar het goed wonen, werken en recreëren is. Samen zoeken we naar antwoorden en oplossingen voor veranderingen in de wereld om ons heen. Want samen voelen we ons daarvoor verantwoordelijk.

Word stamgast van Brabant

De toekomst van Brabant, daar gaat het over in het Brabant Ontmoet Café. Aan de bar bij gastheren Tiemen en Jeroen schuiven steeds nieuwe stamgasten aan. Bezoekers van DDW, designers, studenten, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en mensen uit het bedrijfsleven. Iedereen mag meedenken en meepraten.

Ingewikkelde maatschappelijke thema’s worden concreet gemaakt, gezocht wordt naar antwoorden op vraagstukken, en oplossingen voor grote problemen.

Onze gastheren geven jou de ‘detour’ voor de design tour over DDW en zetten je alvast op scherp. Zij betrekken jou bij de onderwerpen en vragen je om mee te schetsen aan de toekomst van Brabant.

Een interactief programma dus op het Ketelhuisplein. Maar ook online, onder meer op Facebook, Linkedin en Instagram van Brabant Ontmoet, en op www.Brabantontmoet.nl

Hoe maak jij het verschil?

In de expositie van het Brabant Ontmoet Café beleef je de actuele en complexe uitdagingen waar Brabant voor staat. Hoe beweeg je naar een duurzaam energiesysteem? Hoe rem je schommelingen in extreem weer af? Hoe creëer je rijke natuurgebieden en landschappen? En hoe wordt hergebruiken zowel duurzaam als economisch interessant? En trouwens, hoe zien duurzame steden en een bruisend platteland er eigenlijk uit? Stap letterlijk de uitdagingen in en deel de toekomst van Brabant online.

Ontwerp mee aan de toekomst!

Wonen, werken, reizen en recreëren. We willen het allemaal in Brabant, maar de ruimte is schaars. Hoe vinden we hierin balans? Voor nu en in de toekomst? Waar komen mogelijkheden samen, en kunnen deze elkaar versterken? Wat als jij onze omgeving mocht ontwerpen? Ervaar de gevolgen van je eigen keuzes en deel jouw ideeën in een interactieve game waarin de werkelijkheid van vandaag en jouw versie van de toekomst samenkomen.