Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Caring Clothing Tech

Een duurzaam en comfortabel alternatief voor wegwerpisolatiejassen in de zorg.

Caring Clothing Tech + UV-C system in use

Laten we van herbruikbare en comfortabele beschermende kleding de nieuwe standaard maken in de gezondheidszorg.

Aanpak

CCT is een research through design project, aangedreven door een gelijkgestemd team van vrouwelijke technologen, modeontwerpers en onderzoekers. Door middel van een iteratieve aanpak hebben we een systeem ontwikkeld voor herbruikbare isolatiejassen voor ziekenhuispersoneel die beschermend, gebruiksvriendelijk, comfortabel, functioneel en recyclebaar zijn.

Invloed

Onze hoogwaardige jassen verminderen de huidige milieu-impact van wegwerpjassen met meer dan 90%. EĆ©n lokaal gemaakte herbruikbare toga vervangt 400 disposables, wat uiteindelijk resulteert in kostenbesparingen. We hebben deze impact bereikt door effectieve samenwerking met zorgprofessionals, een heruitvinding van het silhouet en patroon van de jurk, en door wasbaar gecoat textiel en digitale productietechnieken te selecteren om het gebruik te optimaliseren en afval te minimaliseren.

Wat is het volgende?

Elke jas is voorzien van een uniek label en kan na UV-C-desinfectie of industrieel wassen aan de gebruiker worden teruggegeven. Gebruikerstests met de uiteindelijke prototypes in meer dan 6 Nederlandse ziekenhuizen bevestigen dat zorgpersoneel zich comfortabel en beschermd voelt met dit innovatieve ontwerp.

Het CCT-team deelt graag de rijke kennis die binnen dit project is ontwikkeld in de hoop de wereldwijde last van PBM-afval te verminderen. www.by-wire.net/cct

Play video

Over by-wire.net

by-wire.net wil om innovatieve mode uitbreiden door kennis te delen en innovatieve prototypes te ontwikkelen. Als freelance intermediair werkt Marina Toeters voor mode- en technische bedrijven; maakt concepten, brainstormsessies, presentaties, kledingstukken en textielproducten voor bijvoorbeeld technische bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe toepassingen voor hun materialen of adviseert ontwerpers die geĆÆnteresseerd zijn in materiaal- en procesinnovatie.

Caring Clothing Tech in the hospital

Caring Clothing Tech Label

West area, Fashion Tech Farm, Zeelsterstraat 80 , Map No. C2
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig