Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Raw Color x Sancal — Link & Loop

De sculpturale meubels LINK en LOOP worden in monumentale kleur settings. Colour blocking volumes ontmoeten contrasterende gedrapeerde achtergronden.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Link sofas and poufs — © Sancal

LINK en LOOP zijn de sculpturale zitobjecten die voortkomen uit de samenwerking van Raw Color en Sancal. Deze worden samen met de natuurlijk geverfde Tinctorial Textiles gepresenteerd die de ruimtelijke kleurcomposities compleet maken. De stof is ontwikkeld en geproduceerd door Ecological Textiles.

Raw Color daagt samen met Sancal de conventies uit rondom zitten en samen komen.

LOOP & LINK maken deel uit van dezelfde samenwerking tussen de ontwerpstudio Raw Color en Sancal. Raw Color verbindt licht, schaduw, kleur en volume in zacht afgeronde geometrieën.

LINK
Dit creatieve duo herinterpreteert de manier waarop we zitten op basis van de ronde volumes van een ketting. Schaal speelt hier een sleutelrol, omdat het van een alledaags object een sculptuur maakt. De sculpturale LINK-poefs zijn het resultaat van een reflectie op alternatieve inrichtingsoplossingen. Door alle formele grenzen te doorbreken, is hun benadering ongetwijfeld vrij, en dit resulteert in nieuwe manieren van zitten.

LOOP
De LOOP collectie biedt niet alleen verschillende maten, maar ook een selectie van speciale afwerkingen die de cirkel doorbreken. LOOP "Designer's Edition" is verkrijgbaar in 4 versies van het Planum textiel, ook ontworpen door deze studio voor het Deense textielbedrijf Kvadrat.

Tinctorial Textiel
De collectie biedt dertien tinten van doorschijnende wollen stoffen, geverfd met natuurlijke kleuren. Alle kleuren zijn afgeleid van drie planten: meekrap, wede en reseda.

Play video

Link and Loop — © Sancal

Link and Loop — © Sancal

Link poufs — © Raw Color

Tinctorial Textiles panels