Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) De Trip

Get (re)set!
Ga underground voor een verfrissende reis. Wandel door een vervreemdende wereld met licht, geluid, geur en wisselende sensaties.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Still from teaser video De Trip — © Trip to the Moon Films

Even uit de werkelijkheid verdwijnen, een andere wereld in stappen om opgeladen verder te gaan. De Trip neemt je mee in verschillende fases - verstilling, prikkeling en oase. Met licht, geluid, nieuwe perspectieven en wisselende sensaties speelt de immersieve installatie in op alle zintuigen.

Beleving beklijft

De Trip is een concept en initiatief van Francine, oprichter van FELD.
Waarom De Trip en wat betekent het voor jouw studio?

"Ik vind het belangrijk om te blijven reflecteren op mijn werk en doelen. Als FELD werkt vanuit het uitgangspunt dat mensen zich beter voelen in goed vormgegeven ruimtes – wat zou er dan gebeuren als we functionaliteit weglaten en een project doen waarbij dat uitgangspunt het enige doel is? Een ruimte creëren die alleen gaat om zijn, om voelen en beleven? Deze gedachte is doorontwikkeld tot een daadwerkelijke ruimte en plek. 

In een bewogen tijd geeft De Trip bezoekers van DDW een niet-materiële escape, een inspirerende ervaring in een andere dimensie. We hoeven niet ver te gaan om een innerlijke reis te maken.

Met De Trip wil ik het belang van beleving in architectuur benadrukken. In ons vakgebied werken we met een Programma van Eisen. Minstens zo relevant is het Programma van Beleving. Want welk verhaal willen we vertellen en wat willen we mensen laten ervaren als ze de ruimte betrekken of bezoeken? Wat onthouden ze? Functionaliteit is fijn, beleving beklijft. Met FELD wil ik focussen op projecten en opdrachtgevers die passen bij deze waarde en visie."

Krachtig collectief

De Trip prikkelt meerdere zintuigen dankzij verschillende mooie samenwerkingen. Het lichtontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Paul Cremers van spacelab.lighting. Marlon van der Pas van _blank draagt bij aan de installatie met zijn talent voor sound design. Lingua Planta biedt hoogwaardige aroma’s die vriendelijk voor de wereld zijn. Verhalende textielen zijn geleverd door Siersema en duurzame innovatieve materialen komen van American Supply Paris.

Play video

Still from teaser video De Trip — © Trip to the Moon Films

De Trip

Still from teaser video De Trip — © Britt Roelse

De Trip