Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Funghi Fabulous

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Chantarelle Valley — © Risja Steeghs


Funghi Fabulous is een serie lichte, haast aaibare wand objecten. Die een zachte interactie uitlokken door hun romige, organische vormen. Geïnspireerd door de bast van de berkenboom en de patronen die in de aarde ontstaan na een heftige regenbui. Een wandeling door de natuur voor aan je muur.

Een wandeling door de natuur aan je muur

Funghi Fabulous is een expositie in de Bolia winkel door Risja Gallery. Deze serie zachte wand objecten is gemaakt met natuurlijke pigmenten, stukjes kristal, gips en tientallen kleine, glanzende paddestoelen van keramiek. 

Deze poëtische collectie is gemaakt met pigmenten die Risja heeft verzameld tijdens haar reizen en wandelingen in de natuur. Op deze wijze verbindt zij de plekken waar ze gewoond en geleefd heeft met haar ontwerpen.
Deze verbinding tussen haar persoonlijke leven en haar ontwerpen staat centraal bij het ontwikkelen van nieuw werk. Door materialen te gebruiken die zij zelf verzameld heeft, gelooft ze dat de objecten nu een herinnering bij zich dragen van dat specifieke moment.

Haar designs en kunstwerken zijn veelal geïnspireerd door de natuur. Waarbij de organische vormen je uitnodigen tot een zachte interactie met de ontwerpen en kunstwerken.

Universum Risja

Risja’s werk is the herkennen aan een speelsheid en eigenzinnigheid. Geïnspireerd door de natuur en haar eigen leven. Ze ziet haar ontwerpen als een grote cosmos of universum. Waarbij ze het maakproces vergelijkt met een groot, vrij kinderspel. Een beetje gek, dromerig en geïnspireerd door het intuïtieve aspect van maken en ontwerpen. 


Risja Gallery is de belichaming van dit proces. Een kunst & design galerie, studio en een creatieve broedplaats voor workshops en educatie. De galerie is gehuld in ontwerpen en kunstwerken uit eigen hand. Je vind er theekopjes, gordijnen, bijzettafels die lijken op paddestoelen en kleding met dromerige patronen.
Stuk voor stuk statement pieces voor het interieur. Het is Risja’s visie is om kleurrijke, uitgesproken werken te ontwerpen die doen glimlachen. En een organische speelsheid uitnodigen in het dagelijks leven en interieur.

Play video

Birch — © Risja Steeghs

Funghi — © Risja Steeghs

Shiitake Interior — © Risja Steeghs

Shiitake