Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

On being human

Empathie en solidariteit in design

BINGO! wat wil jij later worden als je oud bent? — © Photography: Dana Savic

Empathie en solidariteit kunnen aangewakkerd worden door design. Tijdens de Dutch Design Week laten we drie projecten zien waardoor jij je weer iets meer mens kan voelen terwijl je ook in aanraking komt met drie moeilijke thema’s; hoe samen te werken, ouderenzorg en gehandicapte zorg.

Laat je van je menselijke kant zien

Empathie en solidariteit kunnen aangewakkerd worden door design. Wij, Studio Anne Ligtenberg, denken dat we hier allemaal meer van kunnen gebruiken, om fijner te leven, om grote problemen aan te pakken en om weer een beetje te kunnen begrijpen wat er allemaal om ons heen aan de hand is.

Deze Dutch Design Week exposeren we drie projecten waardoor jij je weer iets meer mens kan voelen terwijl je ook in aanraking komt met drie moeilijke thema’s; de kunst van het samenwerken, ouderenzorg en gehandicapte zorg.

Over de projecten

Het project Trefpunt onderzoekt hoe de medewerkers van Provincie Noord-Brabant hun weg vinden in het ‘anders werken’ na de corona lockdowns. Hoe blijft het gesprek open en gaande over hoe je met elkaar samen wilt werken?

De ouderenzorg in de huidige vorm is in de nabije toekomst niet meer houdbaar. We zien het aankomen maar denken liever niet na over onze eigen oude dag. Voor branchevereniging Actiz hebben we een spel ontwikkeld waarin je samen speelt als ouderen om na te denken over wat jij wilt worden als je later oud bent.

In Project Wave hebben we samen met tien anderen twee jaar meegelopen met mensen in de gehandicaptenzorg. Tijdens de Dutch Design Week presenteren we de uitkomsten wat er gebeurt als je ‘vastgelopen casussen’ benadert als mens en er echt contact gelegd wordt.

Al deze projecten gaan na de DDW naar hun bestemming, dus nu heb je de kans om ze bij elkaar te bekijken, er mee te spelen, mee te knuffelen en naar te luisteren.

Over Studio Anne Ligtenberg

Mensen staan centraal in het werk van Studio Anne Ligtenberg. De ontwerpers maken moeilijke onderwerpen bespreekbaar en stimuleren daarmee wederzijds begrip en veerkracht. De ontwerpstudio onderscheidt zich door een empathische benadering en werkt vooral in het sociale domein aan het verbeteren van het welzijn van mensen.

BINGO! wat wil jij later worden als je oud bent? — © Photography: Dana Savic

Project Wave — © Photography: Wouter Kooken

Trefpunt

Sectie-C area, Hall 6 - P, Daalakkersweg 6 -18 , Map No. H7
Map wordt geladen...
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig