Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Dryland

Een prachtig wollen tapijt dat de verdroging in het Nederlandschap verbeeld

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Carpet from above

Met Dryland heeft Studio Liselot Cobelens onderzocht hoe de verdroging in Nederland is ontstaan. Het is haast niet voor te stellen dat er een langzame verdroging gaande is. Zelfs de bewoners zijn zich nog niet bewust van de sluipmoordenaar droogte. Vier problemen zijn vertaald naar een tapijt.

About

Dryland vertelt hoe de verdroging is ontstaan en laat vier verschillende invalshoeken op de gevolgen zien. Naast dat Dryland een prachtig ontworpen interieurtapijt is kan je in de installatie luisteren naar de verschillende vier landschappelijke problemen. Ga in gesprek met de designer en ontdek misschien wel een nieuw verhaal over de verdroging.

Het Nederlandse landschap wordt geassocieerd met heel veel water, spetterende eendjes, groene grasmatten, grazende koeien bij de sloot en vele kanalen. Het verhaal van de verdroging is lastig. Omdat de belangen van verschillende partijen divers zijn.

Op lokaal niveau ontstaan projecten om gebieden juist weer te vernatten, maar een landelijke aanpak laat nog op zich wachten.

Ga met de designer tijdens de Dutch Design Week in gesprek over de gevolgen van de verdroging en beluister de vier verschillende invalshoeken die te vinden zijn in het landschappelijk domein.

Burning away

Detail of carpet

@t location

Dryland