Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Algorithmic Aided Landscaping

Een verkenning van post-antropocentrische stadsbouw.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Epoc Iteration number 30 — © Xaarchive Studio

Wij zijn van mening dat het maken van steden geen mensgerichte praktijk mag zijn en dat er veel te leren is van topologische formaties en natuurlijke systemen die worden gemedieerd door biologische intelligentie. In deze serie onderzoeken we kunstmatige intelligentie als een vorm van co-auteurschap

Projectlocatie: Salta, Argentinië

In Landscaping is bergachtig terrein meestal het tegenovergestelde van sterk verstedelijkte centra. Vanwege het onregelmatige terrein, de hoge interventiekosten en de compacte grondmassa is het normaal gesproken een van de duurste stedelijke projecten om te ontwikkelen.

Hoe verweven dit met elkaar als we denken aan een bergachtig land in een van de minst verstedelijkte gebieden van Argentinië? Zo trok Salta onze aandacht als projectlocatieonderzoek.

Algoritmisch ondersteund ontwerp

We hebben een kunstmatige-intelligentienetwerk [GAN] getraind met een reeks luchtfoto's van de regio Salta, Argentinië en we hebben de code die ze in verband brengt opnieuw gescript om te begrijpen welke logica voortkomt uit deze topologische formaties en hoe ze de constructie van stedelijke plaatsen. Deze regio van ons thuisland is nog geen sterk verstedelijkte regio, het ontbreekt eerder aan door de mens gemaakte processen en is rijk aan niet door de mens gemaakte processen. We vinden het vooral interessant voor de ontwikkeling van high-intelligence low-waste projecten.

Play video

Epoc Iteration number 21 — © Xaarchive Studio

Epoc Iteration number 02 — © Xaarchive Studio

Elevation of an Ai generated Landscape — © Xaarchive Studio

Landscape dataset for training, Salta, Argentina