Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) ROTOR HOME by Avenue & Plume

Leef op de grens van binnen en buiten met unieke roteerbare gevels.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Rotor Home with opened kitchen — © Avenue & Plume

Rotor Home is een eco-vriendelijke tiny habitat waarin een overvloed aan licht, bescheiden eco luxe en functionaliteit samenkomen rondom haar kloppend hart en unieke uitvinding: Rotor Wall! Transformeer in een handomdraai met dit unieke wansysteem je gevel in buitenkeuken, spa of vertical farm!

Eén week, twee klanten, vijfentwintigduizend euro en vier gekke mensen!

Wat begon als een avontuur eindigde in een uitvinding!

Een avontuur dat begon met Avenue & Plume's deelname RTL4's Tiny House Battle gepresenteerd door John Williams. Een Build-off waarin twee teams in één week tijd een eco-vriendelijk tiny house moeten bouwen voor 25 duizend euro en de koper uiteindelijk de winnaar kiest. Voor onze kopers betekende de keuze voor een leven in ons experimentele tiny house het begin van hun off-grid avontuur als een jong gezin met twee kleine kinderen. Voor ons de geboorte van een uitvinding; Rotor Home

Een compact mobiel huis met roteerbare buitengevel die het dagelijks leven letterlijk buiten het alledaagse plaatst. Verander in een handomdraai je keuken in een buitenkeuken, of je badkamer in een buiten spa. Ervaar hoe een Rotor Home uitgerust met een roterende vertical farm de ervaring van zelfredzaamheid en moderne landbouw binnen in je huis brengt.
Meestal worden we als scenografen ingehuurd om decors, kostuums en lichtontwerpen te maken voor meeslepende opera's, toneelstukken, films en museumtentoonstellingen.
Maar vanaf nu zullen we onze jarenlange ervaring ook gebruiken om unieke eco woonconcepten te creëren voor jou!

Layout and specs.

Rotor Home komt als een eco-vriendelijke en prefab houten habitat uitgerust met een roteerbaar wind- en waterdicht portaal. Dit gepatenteerde wandsysteem opent zich als een staatswand en dient als een platform voor verschillende designtoepassingen en markten. Binnenin Rotor Home vind je een goed georganiseerde plattegrond, royale leefruimtes, een badkamer in spa-style en een moderne bedkast met tweepersoons bed dat de woonkamer 's avonds omtovert tot een master bedroom. Voor opslag doeleinden of extra gastenkamer vindt u een vide over de volle breedte boven de bad en kinderslaapkamers.
De houten ramen van vloer tot plafond creëren een weelderig en overvloedig lichtinval en zijn een genot voor de zintuigen. Grote panora deuren versmelten het interieur met het exterieur en samen met de roteerbare Rotor Wall Kitchen verzachten ze de grenzen tussen binnen en buiten leven. Verder vindt u binnen in naast de houtgestookte CV een kookfornuis,
geïntegreerde zonnepanelen, een houten bad en een composttoilet. Kortom , comfort en eco-luxe gebouwd van de nieuwste generatie duurzame materialen en gemonteerd op een dubbelassig chassis van 10 x 3,5 meter.

Waarom deze missie?

Samen bouwen aan een klimaatvriendelijke, koolstofarme samenleving en economie klinkt wellicht als een grote opgave, maar wij zien het vooral als een grote kans voor verandering. En veranderen doen we samen! Veel van deze noodzakelijke technologieën bestaan namelijk al en Avenue & Plume combineert ze voor jou dusdanig dat hun dagelijkse toepassing speels, functioneel en toegankelijk wordt. Zodat het gebruik ervan voor iedereen alledaags wordt. Hopelijk kan wonen in een Rotor Home met onze innovatieve buitenkeuken, communities helpen bij het omarmen van samenleven door samenleven met de natuur voorop te stellen. Omdat de toekomst van ons - naast kritische en globale beslissingen - vraagt dat we bereid zijn kleiner en duurzamer te leven en meer willen doen met minder. Dat dit voor je woongenot niet hoeft te betekenen dat je concessies hoeft te doen op het gebied van comfort, gastvrijheid en design bewijst ons Rotor Home. Groots wonen op een klein canvas? Het kan!
Ons scenografie denken heeft geleid tot dit unieke resultaat en zal hopelijk een zinvolle bijdrage leveren aan duurzamere toekomst. Want onze toekomst vraagt om die radicale andere mindset. 'Get Set'!

Rotor Home night view — © Avenue & Plume

Rotor Spa — © Avenue & Plume

Rotor Farm — © Avenue & Plume

Rotor Home bird view