Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) HOLY SHIT premiere

Een documentaire over hoe jouw poep de wereld kan voeden.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
HOLY SHIT film poster — © Fides Lapidaire

De premiere van de documentaire HOLY SHIT volgt het proces van poep tot broodje en gaan langs bij vooraanstaande biologen, ecologen en politici om te onderzoeken hoe wij met onze kringspier de voedselkringloop kunnen sluiten en wat ons hier nog steeds in tegenhoudt.

Waarom poep?

De nutriënten invoer voor de voedselproductie raakt in rap tempo op. Vruchtbare grond raakt verloren met grote achteruitgang van biodiversiteit als gevolg. Daarentegen vernietigen we de hoognodige nutriënten die we zelf produceren. We spoelen ze weg met ons drinkwater en komen in ons rioleringssysteem terecht waarna het wordt verbrand.

We zijn in paradoxale leegloop verstrikt geraakt.
Kortom, er gaat iets niet helemaal goed.
Een hele hoop shit is wat wij nodig hebben om deze shit op te lossen. Al hoort iedereen over zonnepanelen, elektrische auto’s en een vleesvervangers. De oplossingen die in onze eigen poep verstopt zitten blijven onbesproken. In deze documentaire gaan we leven geven aan een onderwerp dat we te lang hebben doorgespoeld. Het wordt tijd dat het grote publiek het gesprek aangaat over de ‘true cost’ van ons toiletbezoek.

Play video