Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Touchables

A performative exhibition

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Frits Achten Atelier x Carte Blanche — © Frits Achten

Touch! Don´t be shy. Onze touchables zijn gemaakt voor je ogen, handen en lichaam. Toch een beetje terughoudend? Geen probleem. De theaterspelers van Carte Blanche laten je zien wat er mogelijk is. Ze spelen met onze objecten, heel fysiek en direct. Kunst, design en theater bundelen hun krachten.

Design en performances

Manou van den Berg, Sjoerd Geerts en Frits Achten hebben objecten ontworpen en gemaakt die de theaterspelers van Carte Blanche kunnen gebruiken en mee kunnen spelen tijdens expositie. Humor, overdrijving maar vooral ontroering zullen centraal staan in de performances. Elke dag zijn er twee optredens. Ook zal er een videoregistratie van de performances te zien zijn.

De drie ontwerpers werken vanuit verschillende disciplines en visies. Het werk van Sjoerd is conceptueel, bedachtzaam geconstrueerd, en visueel helder. Frits maakt zeer expressief werk, in dit geval meerdere stoelen. Manou maakt mode waarmee ze de drager confronteert met de manier waarop ze de kleding dragen. We hebben gekozen voor diversiteit in disciplines zodat de spelers kunnen experimenteren. Deze diversiteit zal zichtbaar zijn in de inrichting van de expositie. Elke ontwerper creëert een decor op een klein eiland in de grote theaterzaal van Carte Blanche.

Samenwerking

De samenwerking met de theatermakers kan confronterend zijn. Ze gebruiken de verschillende ontwerpen op alle bedoelde en onbedoelde manieren en nodigen het publiek uit hetzelfde te doen. Voor ons kan het een beetje moeilijk zijn om onder ogen te zien. Maar we leren ook veel. We worden gedwongen om op een nieuwe manier na te denken over het gebruik, de context en het doel van ons ontwerp.

Manou van den Berg x Carte Blanche — © Frits Achten