Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Super Tree

Ontwerpen om bomen te planten van de opbrengst

Dit project was onderdeel van DDW 2022
The Super Tree Club β€” Β© The Design Pilgrim

The Super Tree Club is een nieuwe samenwerking van jonge ontwerpers. Bij Piet Hein Eek presenteren en verkopen ze ontwerpen gerelateerd aan bomen.

Daarnaast presenteren ze hun eigen collectie. Duurzame ontwerpen waarover is nagedacht.

The Super Tree Club

The Super Tree Club wordt gelanceerd bij Piet Hein Eek. Iris Lucia, Emma Hoogstede en Studio Fleur Peters werken samen met The Design Pilgrim Foundation. Deze stichting zet zich in voor het planten van bomen door middel van design en kunst. Van ieder verkocht ontwerp worden nieuwe bomen geplant, dus u kom kijken en doe mee!

Iris Lucia, Emma Hoogstede, Fleur Peters

De ontwerpen van Iris Lucia zijn 3D geschetst in bioplastics. Met pen tekent ze de lijnen in de ruimte. Een futuristisch ambacht waarbij ieder object uniek is. Het verkent letterlijk de grenzen van vormgeving en roept vragen op over consumeren: Hoeveel materie hebben we nodig?
Voor The Super Tree ontwierp Iris een vogelhuisje 3D getekend in bioplastic.

Emma Hoogstede ontwerpt en maakt de collectie in haar werkplaats in hartje Rotterdam. Het zijn kleurrijke objecten in keramiek en siliconen. β€žHet leven is serieus genoeg, we kunnen onszelf beter omringen met speelse en multifunctionele objecten,” is het motto van Emma.
Voor The Super Tree ontwierp Emma groene totems die je als kandelaar gebruikt.

Fleur is gefascineerd door de werking en reflectie van licht. Ze maakt interieur objecten van gekleurd glas. In haar ontwerpen gebruikt ze rest materiaal, gerecycled glas en gevonden objecten. Ze combineert vakmanschap met innovatieve technieken, om tot nieuwe vormen te komen.
Voor The Super Tree maakte Fleur van restglas maakt kleurrijke lepels.

The Design Pilgrim

Een wasknijper, bol wol of pollepel krijgen een tweede leven als boom. Al meer dan 150 bomen vormen samen een klein bijzonder bos. Van de opbrengst wordt later een veelvoud aan bomen geplant. Design en kunst prikkelen de verbeeldingskracht. Dat kunnen in de klimaatverandering goed gebruiken!
Van The Design Pilgrim verscheen eerder het boek Nature Notes. Dit boek geeft een verrassende kijk op wat groeit en bloeit.

The Super Tree Club β€” Β© The Design Pilgrim

The Super Tree Club β€” Β© The Design Pilgrim

The Super Tree Club β€” Β© The Design Pilgrim

The Super Tree Club