Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Living with patterns

Wandkunst, tapijten en kussens; textiele statement items voor dynamische interieurs door Irene van Ophoven, exclusief ontworpen met MONDiLAB.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Textile statement pieces for interiors @ MONDiLAB — © Studio Irene van Ophoven

De tijd die we dagelijks online doorbrengen maakt de fysieke beleving en de zeggingskracht van een ruimte nog belangrijker door voorheen. Met een sterke grafische stijl die een balans zoekt tussen handmatig en digitaal geeft Irene interieurs karakter en sfeer met een eigen Bauhaus-interpretatie.

Textiele kunst

Irene van Ophoven is een Nederlandse ontwerper, stylist en oprichter van Studio Irene van Ophoven, gevestigd in Rotterdam. Geometrische patronen en levensgrote grafische ontwerpen zijn haar kenmerkende stijl. Irene is gefascineerd door textiel, het tactiele aspect ervan en hoe patronen van ruimtes een betekenisvolle plek kunnen maken. Met haar sterke gevoel voor esthetiek en geraffineerd kleurgebruik creëert zij unieke ontwerpen. In karakteristieke interieurs zoals hotels, open lofts en grote kantoorruimtes komt haar werk perfect tot zijn recht.

In deze nieuwe serie voor MONDiLAB combineert Irene van Ophoven kleuren, vormen en grafische lijnen op een speelse en eigenzinnige manier en geeft zij haar interpretatie van het Bauhaus-verhaal; tussen toegepaste kunst en design. Het werk van Studio Irene van Ophoven dat op de Dutch Design Week te zien is, bestaat uit ingelijste velvet wandkunst, wollen tapijten en prachtige kussens voor een complete inrichting van moderne interieurs.

Op zondag 30 oktober vindt er een live-talk plaats. Kom 'Creatief Verdwalen' om 14.00 uur met Irving Vorster in gesprek met Irene van Ophoven. Publiek is welkom!

MONDiLAB

De tentoonstelling wordt gehost door MONDiLAB, de plek waar professionele makers komen voor innovatie in textielambachten. Hier vertalen ontwerpers, kunstenaars, (interieur)architecten en experts hun originele werken in nieuwe collecties en merken in textiel.
Met hun uitgebreide expertise en internationale netwerk biedt MONDiLAB veel mogelijkheden voor ontwerpers in het produceren van exclusieve collecties. MONDiLAB staat voor kwaliteit, duurzaamheid, creativiteit en vakmanschap en brengt dit samen in een uitdagende en inspirerende omgeving. Samen met andere pioniers, denkers en spelers binnen de Brainport Eindhoven vormt MONDiLAB een vruchtbare voedingsbodem voor innovatieve oplossingen. Als hecht familiebedrijf biedt MONDiLAB vertrouwen en betrokkenheid voor een plezierige en dynamische werkomgeving.

Driving Dutch Design

Driving Dutch Design is hét professionaliserings- en netwerkprogramma van ABN AMRO, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), Dutch Design Foundation (DDF) en Stichting Stokroos dat gedreven ontwerpers op weg helpt in de wereld van het creatief ondernemerschap. Irene van Ophoven is één van hen.