Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) A light that never goes out

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Gedurende een semester onderzochten negen eerstejaars MA-studententeams aan de Lund University School of Industrial Design off-grid LED-verlichting in verschillende mondiale contexten, op basis van zonne-energie en batterijtechnologie.

Een licht dat nooit uitgaat

Noodgevallen. Gastvrijheid. Afgelegen locaties. Nachtmarkten. Off-grid verlichting heeft ontelbare gebruiksmogelijkheden, of het nu gaat om het vervullen van essentiële menselijke behoeften of het leveren van handigere ervaringen. Studenten bestudeerden een gekozen mondiale context en de toekomstige gebruikers die daarin leven.

Studenten leerden hoe ze energie, vermogen, instraling en instraling kunnen onderscheiden; ze leerden hoe ze rekening konden houden met breedtegraad, verzwakking en seizoensgebondenheid om tot een grondig begrip te komen van het fotovoltaïsche potentieel in de gekozen locatie. De studenten onderzochten de huidige zonnepaneel-, oplaad- en batterijtechnologie in relatie tot de gebruikssituaties van hun toekomstige gebruikers, en ze leerden over de menselijke verlichtingsaspecten van LED-technologie.

Hun ontwerpen variëren van een verlichtingssysteem voor Zuidoost-Aziatische straat- en nachtmarktverkopers, over verlichtingsproducten voor paraatheid en noodsituaties, tot gedeelde draagbare verlichtingsmetgezellen voor evenementenlocaties.

Alle projecten werden door de studenten zelf uitgevoerd als volledig werkende prototypes, inclusief elektronica.