Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

KILO

Configurabele flat pack meubels, wereldwijd lokaal gemaakt.

kiloBel | stool / side table — © KILO 2022

KILO heeft als doel het internationaal verzenden van meubels overbodig te maken door het productieproces naar de klant te brengen. Alle KILO items worden in de winkelomgeving gemaakt, lokaal wereldwijd. Klanten ontmoeten zo niet alleen de makers, maar zien ook hoe hun meubelstuk wordt gemaakt.

KILO gebruikt één materiaal en een enkel gereedschap.

KILO combineert de modernste technologie met tijdloos vakmanschap. Onze online configurator is geïntegreerd met een parametrische ontwerptool en nesting software zodat klanten hun KILO meubel kunnen aanpassen aan hun individuele wensen. Een moderne CNC-machine freest de onderdelen tot op de millimeter nauwkeurig, waarna alle individuele delen volledig met de hand worden afgewerkt.

KILO assembleert zonder spijkers, lijm of schroeven.

Alle KILO items worden als flat pack verzonden en vergt assemblage door de nieuwe eigenaar. Door de extreem lage toleranties zijn de ontwerpen zonder spijkers, schroeven of lijm te monteren. In een paar eenvoudige stappen zijn de ontwerpen klaar voor gebruik.

KILO is Nederlands ontwerp. Lokaal gemaakt, wereldwijd.

De volledige KILO collectie wordt ontworpen in Amsterdam en kan wereldwijd lokaal worden geproduceerd door iedere KILO winkel. Dit stelt ons in staat te reageren op lokaal trends, lokaal in te kopen en voorkomt onnodige verzending van materiaal en ondersteunt zo onze toewijding aan duurzaamheid.

Play video

Over Jan Paul Koning & Peter Smit

KILO is opgericht in 2013 om een nieuwe serie erfstukken te creëren, als alternatief op de hedendaagse, in lagelonenlanden geproduceerde -en wereldwijd rond verzonden- wegwerpproducten. Toegewijd aan het ontwikkelen van een toekomstbestendig alternatief voor de meubelmarkt, brengt KILO lokaal gemaakte meubels die langer mee gaan dan maker en klant.

kiloNewton | dining table / desk — © KILO 2022

kiloLumen-tube | long pendant light — © KILO 2022

kiloAre | sketching board — © KILO 2022

kiloRad | rocking horse