Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Eindhoven Design District Launch

Een dwarsdoorsnede van Eindhoven Design District

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Eindhoven Design District barst van de ontwerpkracht. In onze expo nemen je mee op ontdekkingsreis langs vele designhotspots, creatieve broedplaatsen en verborgen parels. En langs stedelijke ontwikkelingen, waarbij je vaak niet eens doorhebt dat er een ontwerper aan te pas kwam. Laat je verwonderen!

Ontdek Eindhoven Design District

Eindhoven barst van het design! We hebben events als de Dutch Design Week, maar ook talentvolle ontwerpers, inspirerende exposities, creatieve districten en innovatieve bedrijven. Alleen … al die ontwerpkracht is niet altijd even zichtbaar. Tijd om daar verandering in te brengen.

We nemen je mee op ontdekkingsreis langs Eindhovens vele leuke plekken – en wijzen je vooral op ontwerp dat minder zichtbaar is. Onder de noemer Eindhoven Design District maken we design zichtbaar en beleefbaar. Wie zijn ‘we’? Gemeente Eindhoven, Dutch Design Foundation en Eindhoven365 (de citymarketingorganisatie). We brengen je langs ‘verborgen’ ontwerpplekken, zoals de vele creatieve broedplaatsen in de stad. En langs stedelijke ontwikkelingen, waarbij je vaak niet eens doorhebt dat er een ontwerper aan te pas kwam.

Om te zorgen onze stad nog meer gebruikmaakt van haar ontwerpkracht, ondersteunen we ook nieuwe projecten. Met cofinanciering, maar ook door ons netwerk en onze expertise in te zetten.

Over de expo

In onze expo op het Ketelhuisplein krijg je een voorproefje van al die ontwerpkracht in Eindhoven. Schuif de panelen uit en ontdek het bijzondere design dat de stad rijk is. Geen tijd om te lezen? Neem een boekje mee! Via de schermen vind je nog meer ontwerp, zoals designroutes en verborgen parels. En vergeet vooral niet om boven kennis te maken met De Tekentafel: een podcast over hoe je het maximale uit ontwerp haalt.