Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Expeditie 55+

Het seniorencomplex als prettige en sociale omgeving voor bewoners en betrokkenen

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Co-creation at Den Hoogenban, Rotterdam — © Birgit Jürgenhake

Hoe kunnen we de fysieke plekken in seniorencomplex Den Hoogenban (te Rotterdam) zo inrichten, zodat ze een bijdrage kunnen leveren een prettige en sociale plek?

We delen we de resultaten, interventies en verkennen met jullie de volgende stap van Expeditite 55+.

Over het project

We hebben ons laten inspireren door de volgende thema’s: autonomie versterken, prettige manieren interactie faciliteren en te zoeken hoe dat op een inclusieve manier kan, ieder in zijn eigen waarde.

In seniorencomplex Den Hoogenban in Rotterdam hebben we sociale en fysieke interventies ontwikkeld die bijdragen aan een prettige en sociale leefomgeving. Deze interventies hebben we in co-creatie met de doelgroep ontwikkeld. We nemen jullie graag mee in het proces, de resultaten en volgende stap van Expeditie 55+.

De lessen en experimenten zijn waardevol voor eenieder die zich bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken, inclusiviteit, diversiteit en waar wonen en zorgvraagstukken samenkomen.

Meer informatie

Expeditie 55+ wordt gepresenteerd door echter ontwerp en Jip van de Beek. Het maakt onderdeel uit van de 'For all ages' collectieve expositie, gecureerd door Marleen van Bergeijk.

Co-creation session at Den Hoogenban, Rotterdam — © Jip van de Beek

Festive gathering at Den Hoogenban, Rotterdam — © Jip van de Beek

Co-creation session at Den Hoogenban, Rotterdam — © Jip van de Beek

Festive gathering at Den Hoogenban, Rotterdam