Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) LOW RESOLUTION

Lage resolutie beschrijft een scherm of foto waarop een afbeelding onscherp is. In het creatieve proces kan een low-tech benadering nuttig zijn.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Kiki and Joost

Tegenwicht bieden aan de digitalisering van ons persoonlijke leven is een keuze die we elke dag maken, ook in ons werkproces. We benoemen bewust de fysieke ervaring van design maken als een bron van verkenning en inspiratie, vóór tech.

Kiki&Joost tonen projecten die een lage-resolutie benadering van productie als kernwaarde gebruiken.

Een samenwerking met Very Simple Kitchen brengt een gemeenschappelijke keuken in het centrum van de ruimte, gericht op de menselijke waarde van design en inclusieve ervaring van samen eten. Met de makers Omnidecor en Sommer laat het duo de veelzijdigheid van glas zien, terwijl het textiel verkent met byBorre. Joost van Bleiswijk presenteert stukken in staal, met stoere vormen die sterk aanwezig zijn. Kiki van Eijk toont haar nieuwste werk in keramiek en textiel en verkent historische ambachten als tuften en Raku. Raku is een 16e eeuws Japans laag-vuur proces; potten worden uit de oven gehaald terwijl ze nog roodgloeiend en in materialen geplaatst die vlam vatten. Kiki, die tijdens DDW live Raku stookt, voegt een nieuwe ervaringslaag toe aan de expositie. Neurowetenschappers die de impact van technologie op mensen bestuderen, hebben hun bezorgdheid geuit over de gefilterde aard ervan; in al zijn schijn-vrijheid plaatst technologie ons in een glimmende doos, waardoor ons denken, verbeeldingskracht en uiteindelijk onze acties worden beperkt. Door een intuïtieve benadering van hun ontwerppraktijk levend te houden, cultiveren Kiki&Joost de rijkdom van de zintuiglijke visuele ervaring.

Very Simple Kitchen is een Italiaans merk dat functionele oplossingen creëert voor hedendaagse levensstijlen, door een eenvoudige en innovatieve benadering te introduceren op basis van vrijstaande modules. https://www.verysimplekitchen.com/

Play video
Play video

Kiki and Joost for Very Simple Kitchen — © https://www.verysimplekitchen.com/

New ligh on the block 2022

New light on the block

Raku