Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Pretty Weird Things

Nieuwe speelse / lachwekkende / mooie / rare ontwerpen van Studio Erik Stehmann.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
PWT - Pretty Weird Things

Product designer Erik Stehmann laat zijn nieuwe speelse ontwerpen en bedenksels zien. Zo presenteert hij onder andere zijn nieuwe en vervreemdende verlichtingscollectie: PWT, een afkorting voor Pretty Weird Things.

Oops I did it again!

"Het is weer gebeurd, ik ben doorgeslagen in een techniek. Altijd zag ik 3d printen als iets dat vooral geschikt is om onderdelen te printen die uit het zicht gebruikt worden. Er is toch geen kunst aan om een eindproduct te printen?
Toen ik tijdens de eerste lockdown maar wat vaker thuis ben gaan werken -met slechts een klein werkkamertje en één 3d printer- ben ik mij gaan ergeren aan mijn vooroordeel over deze techniek en mij gaan inzetten om mijn eigen vooroordeel te ontkrachten"

Pretty Weird Things zijn ingenieuze en volledig 3d geprintte lampen, alle onderdelen klikken in elkaar. Het is ontworpen om binnen de tekortkomingen van het FDM 3d printen de best mogelijke kwaliteit te halen. Erik Stehmann heeft een printer speciaal ontworpen en gebouwd om deze vormen te kunnen printen.

PWT - Pretty Weird Things

PWT - Pretty Weird Things