Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Green Future Club

Samen innoveren

Join the Green Future Club — © Michel Catalisano

The Green Future Club presenteert een gecureerde tentoonstelling van duurzame innovaties binnen de mode, interieur & materialen sector. Het is een line-up van prototypes, materiaal(-experimenten) & innovatieve oplossingen van veelbelovende ontwerpers, die de markt willen betreden & veranderen.

Ervaar de Green Future Club

De Green Future Club heeft een internationaal netwerk van meer dan 6000 duurzame industrie-experts, ontwerpers, fabrikanten, materiaalontwikkelaars, mediavertegenwoordigers & investeerders - allen toegewijd aan de transformatie naar een duurzame economie.

De Green Future Club heeft voor DDW een selecte groep duurzaamheidsexperts en opkomende jonge ontwerpers bijeengebracht, ondersteund door de IKEA Stiftung, om een combinatie van industriële toepassingen en speculatieve ontwerpen te laten zien die de toekomst veranderen.

Voor de 10e keer organiseert de Club de Green Concept Award gericht op studenten en pas afgestudeerden en de Green Product Award voor start-ups en bedrijven. De Altering Futures-tentoonstelling is samengesteld uit de winnende projecten van de Award 2022 en de genomineerden van 2023 met hun ontwerpers.
Deskundigen op het gebied van design van de partnerinstelling van de Club, Hessen Design e.V., bekend om zijn competentie-, advies- en bemiddelingscentrum voor design in Hessen, dragen bij met de winnaars van hun designwedstrijd.
Het Green Trend Book2022 van de Club is ook beschikbaar met 84 geselecteerde winnende projecten van de prijzen voor verdere groene trends.

Altering Futures Tentoonstelling

De tentoonstelling is gewijd aan de circulaire economie binnen mode, interieurdesign en nieuwe materialen met drie centrale thema's:

Duurzame leerproductie: Ondergedompeld in de technologische vooruitgang van de toeleveringsketen van leer, raken de exposities aan materiaalselectie, traceerbaarheid, verftechnologie, productontwerp, recycling en circulaire oplossingen aan het einde van de levensduur. Ontdek de traceerbaarheid van de toeleveringsketen, thermisch reagerende inkten, mycelium dat textiel verteert en textielafval recycleert.

Levend interieur: De status quo van de binnengeneratie uitdagen, een nieuwe generatie levende interieur- en eco-logische objecten worden getoond. Mycelium akoestische panelen, tafels en stoelen, room divers gemaakt van hennep, vlas en rPET, ademende gevels en flexibele zonnepanelen zijn de volgende groene interieur items.

Rematerialiseren:Het hergebruiken van materialen tot nieuwe fysieke formaten uit natuurlijke of op afval gebaseerde ingrediënten. Creatieve prototypes zijn onder meer meubels van appelschillen, babyproducten van walnootschillen, kleerhangers van melasse, wandpanelen van bananenstengels en kleuren van kurkuma-afv.

Word lid van de groene gemeenschap

Voor het netwerken:De Green Future Club aanvaardt het hele jaar door lidmaatschapsaanvragen. Leden profiteren van kennisuitwisseling, netwerken, co-creatie, toegang tot talenten & investeringsmogelijkheden, gereduceerde tarieven voor Award-inzendingen.
Voor erkenning:De internationale Green Product Award onderscheidt jaarlijks producten & diensten, goed in duurzaamheid, innovatie & design, terwijl de Green Concept Award gericht is op jonge ontwerpers, start-ups & gevestigde bedrijven met duurzame producten, diensten & materialen die (nog) niet op de markt zijn.

De Awards trekken jaarlijks meer dan 7 miljoen mensen aan via de Award Gallery, publieksstemmen, socialemediakanalen plus nationale & internationale partnerpublicaties, handelsbeurzen & tentoonstellingen. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 7november 2022.

Voor ondersteuning:Met het Green Cells programma, mede opgericht door de IKEA Stiftung, krijgen jonge ontwerpers ondersteuning bij het ontwikkelen van duurzame concepten met een business case om voor te bereiden op investeerders & kritische vragen van de pers. De Club organiseert evenementen om award deelnemers, leden & geïnteresseerden met elkaar in contact te brenge.

Play video

Over Green Future Club

De Green Future Club is een netwerk van duurzame innovators en experts met een visie op een nabije toekomst, waarin alle producten duurzaam zijn. De Club organiseert awards, tentoonstellingen, netwerkevenementen, ondersteunt jonge ontwerpers en brengt jaarlijks het Green Trend Book uit met internationale best practices.

Altering Futures: Sustainable Leather Production — © m0851

Altering Futures: Living Interior — © chuttersnap

Altering Futures: Rematerializing — © Simon Lee

Green Product Award & Green Concept Award 2023

Partners
Strijp-S area, Yksi Expo, Torenallee 22-04 , Map No. B13
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig