Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Kempisch Landschaap

Ontdekken van de relaties met de materialen van de door schapen begraasde heidevelden.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Meeting the Kempisch Heath Sheep — © Pollyanna Moss

Kempisch Landschaap stelt de vraag over "wat is de lokale relatie tussen schapen en het landschap?" Verbinden van het landbeheer door middel van schapen en het DDW publiek.

Ontmoeting met het Kempische heideschaap

De Kempische heideschapen worden één keer per jaar in de zomer geschoren. Dit moment markeert een jaarlijkse cyclus van heide en graslandbeheer, waarin deze schapensoort een onmisbare rol speelt.

Tijdens de scheerdag 2022 werden bewoners, scheerders en bezoekers benaderd om hun verbondenheid met deze schapen en met het landschap te delen. Deze verhalen werden opgenomen en geborduurd op wollen handgevilte dekens. 'Kempisch Landschaap' is een materiële registratie van verhalen en perspectieven op het grazen met schapen in het landschap van de Strabrechtse Heide.

MOC UP

Michel en Pollyanna maken samen 'mock-ups' van schoenen van overgebleven afvalmateriaal en lokaal geoogste wol.

MOC-UP is een schoenontwerp dat is geïnspireerd op de wollen mocassins die scheerders dragen tijdens het scheren van schapen. Mocassins ookwel Mocky's zijn werkschoenen die de scheerders tijdens lange werkdagen comfort bieden en tegelijkertijd in contact laten blijven met de bewegingen van de schapen.

Michel Gallus is een schoenontwerper die de huidige status quo binnen de schoenenindustrie uitdaagt door schoenen te ontwerpen met dynamische modulariteit in het achterhoofd. Elk onderdeel van de schoen is ontworpen om te worden gemonteerd en gescheiden volgens het recht van reparatie. Michel werkt eraan om reparatie een integraal onderdeel te maken van het ontwerp van een schoen.

MOC UP — © Pollyanna Moss