Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Re-Use-Me

Een doorlopend onderzoek van Make Eindhoven en het Nationaal Glasmuseum waarin het belang van hergebruiken van glas wordt benadrukt.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Re-Use-Me — © foto: Rudi Klumpkens

De glasindustrie staat voor grote uitdagingen. Denk aan de kosten van energie en materialen en het duurzaamheidsvraagstuk. Met Re-Use-Me onderzoeken we of hergebruik een positieve bijdrage kan leveren aan de toekomst van glas.

Re-Use-Me is een nieuw meerjarenprogramma.

Vanuit de wens om meer gericht onderzoek te doen naar mogelijkheden voor hergebruik van glas heeft Make Eindhoven de samenwerking gezocht met het Nationaal Glasmuseum / Glasblazerij Leerdam en Studio Rogier Martens

In het kader hiervan onderzoeken ontwerpers Arnout Visser, Teun Zwets en Studio Rens gedurende een werkperiode nieuwe toepassingsmogelijkheden van gebruikt glas. Afgedankte glazen voorwerpen kunnen worden omgevormd tot nieuwe vormen maar kunnen ook worden gebruikt als grondstof voor nieuw glas, volledig gerecycled.

Studenten van diverse kunstvakopleidingen kunnen deelnemen aan een wedstrijd die in het teken staat van (glas)recycling. Tijdens de DDW worden de winnaars bekendgemaakt van de ontwerpwedstrijd en zal het gekozen ontwerp gerealiseerd worden, samen met glasblazers uit Leerdam en adviseurs van Make Eindhoven.

Ontwerpen en resultaten worden tijdens de DDW tentoongesteld in de werkplaats. Tevens vinden er publieke demonstraties plaats.

Play video
Re-Use-Me — © foto: Rudi Klumpkens