Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Solar Pavilion

Laad jezelf op met de kracht van de zon

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Solar Pavilion — © V8 Architects

Het Solar Paviljoen is het sluitstuk van de Solar Biennale. Ontworpen door V8 Architects en Marjan van Aubel Studio, is tijdens de Dutch Design Week de kracht van de zon zien. Middels de nieuwste technieken en esthetische zonnepanelen wordt er ter plekke energie en warmte gegenereerd.

Een zintuigelijke ervaring en toont de schoonheid van een duurzame toekomst

'Zonne-energie heeft een nieuw perspectief nodig, een menselijker en een die onderdeel is van onze cultuur. Het is tijd voor Solar design en dit Paviljoen laat deze verandering zien.'

Het Solar Paviljoen is een energieke ontmoetingsplaats waarin je onderdeel wordt van de solar revolutie waar je op een poëtische manier zonne-energie ervaart. Het is gebouwd als centraal paviljoen voor de Dutch Design Week 2022 en geeft door zijn gebogen gekleurde oppervlak een nieuw soort ruimte en perspectief aan zonne energie. Zo zal je zien dat deze meer zijn dan gewone technische elementen en het verkent nieuwe manieren dit te integreren.
Ontworpen door V8 Architects samen met Marjan van Aubel Studio, die samen met Kameleon Solar werkte aan kleurrijke zonnepanelen met een gekleurde lichtdoorlatende print. De eenvoudige vorm van het paviljoen bestaat uit vier robuuste stalen masten waartussen een plaat van glazen zonnepanelen is gespannen. Het is volledig circulair en maakt gebruik van geleende standaard bouw- en energiecomponenten die terugkomen bij de eigenaren en partners. Daardoor kan elk onderdeel van dit paviljoen worden gedemonteerd en daarna opnieuw worden gebruikt.

Solar Pavilion — © V8 Architects