Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

The Interactive Textile Library

Een online en offline textiel bibliotheek in de hightech stad Eindhoven.

Collection of interactive textiles

De Interactive Textile Library is een online en offline bibliotheek die als doel heeft inzicht te geven in de meest interessante interactieve textielontwikkelingen, en mensen te verbinden zodat we samen de industrie kunnen innoveren.

We hopen de integratie van interactief textiel in de producten van morgen te stimuleren.

De Interactive Textile Library is een online en offline bibliotheek gevuld met interactief textiel (sensing en/of actuated textiles) ontwikkeld en geproduceerd door bedrijven in de industrie. Wij stellen ons een wereld voor waarin elektronische interfaces naadloos geĆÆntegreerd zijn in onze omgeving, en we een omgeving creĆ«ren waarin interactieve oppervlakken en wearables voor ons zorgen, ons helpen en ondersteunen. Daarom hebben we dit platform gecreĆ«erd om te inspireren, ontwikkelen, samenstellen en informeren over de bruikbaarheid van interactief textiel om industrieĆ«n met elkaar te verbinden, zodat dit textiel zal worden toegepast in gemeenschappelijke ontwerp praktijken. Dit platform is bedoeld om textielontwikkelingen uit verschillende industrieĆ«n te laten zien, van adaptieve garens tot vormveranderend textiel, van gedrukte elektronica tot textielsensoren. De deelnemers die op het platform worden getoond variĆ«ren van individuele ontwerpers die kunnen helpen deze nieuwe textielsoorten te integreren in verschillende domeinen, zoals mode en auto's, tot gevestigde technologiebedrijven die technieken hebben ontwikkeld om functionaliteit of elektronica toepassen in productie.

Over

De Interactive Textile Library is opgericht door Julia van Zilt in 2021. ITL is een online platform en offline bibliotheek dat bedrijven die interactief textiel (of de technieken om ze te produceren) en ontwerpers die ermee werken presenteert. Het doel is om verschillende bedrijven en ontwerpers met elkaar te verbinden om de commerciƫle integratie en ontwikkeling van deze nieuwe soorten textiel te stimuleren, waardoor de voordelen dichter bij de uiteindelijke consument komen.

Textile sensors

Interactive textile library

West area, Fashion Tech Farm, Zeelsterstraat 80 , Map No. C2
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig