Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Design United | EXPO

design research debate geïllustreerd door 5 thema's

Futuring — © Data door, Hanna van Rixtel TU/e

Design United toont 5 hedendaagse onderzoeksthema's in interactieve installaties. Op een speelse manier wordt het academische debat in design research getoond en uitgelegd, waardoor het publiek kan ervaren welke uitdagingen ons te wachten staan binnen de wetenschap design research.

5 Thema's

1 More than Human Design
We bevinden ons in een eco-tijdperk, dat het sociale, natuurlijke en kunstmatige omspant en doorkruist. Hoe kunnen we natuurlijke waarde creëren voor toekomstige habitats en voor het ‘leven’ en de groei van mens en niet-mens?

2 Futuring
Design is een toekomstgerichte praktijk. Manieren om de toekomst voor te stellen, erover te speculeren en erover na te denken, en zelfs om te oefenen hoe het voelt om in alternatieve toekomsten te wonen, zijn allemaal cruciale componenten van de toolkit van de ontwerper.

3 Politics of Design
Wat is de relatie tussen design, macht en sociale rechtvaardigheid? Hoe navigeren ontwerpers door de complexe kruisingen van sociale structuren, culturele verschillen, vooroordelen, stereotypen en overheersing?

4 Entanglements with AI
Kunstmatige intelligentie (AI) zal onze toekomstige samenlevingen fundamenteel mede vormgeven. Het is daarom van groot belang om AI als ontwerpmateriaal te begrijpen.

5 Neo-craftsmanships
Terwijl kritische debatten over de toekomstige richtingen van design in volle gang zijn, zijn ambachtslieden al begonnen om met geavanceerde technologieën, het nieuwe leven van alledag vorm te geven.

Play video

Over Design United

Design United is het 4TU research centre for design en het leidend platform voor Design Research in Nederland. Design United is actief op snijvlak van hedendaags wetenschappelijk design onderzoek, opkomende technologieën en de steeds veranderende behoeften en dromen van onze toekomstige maatschappij.

More than Human Design — © Metamorphonic, Yuta Ikeya, TU/e

Politics of Design — © One size fits some, Maartje van Proosdij, TUDelft

More than Human Design — © Tête-à-tête 22, Young Suk Lee, UTwente

Politics of Design

Strijp-S area, Klokgebouw | Hall 3, Klokgebouw 50 , Map No. B1
Map wordt geladen...