Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Forest Crayons

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Forest Crayons — © Kosuke Shimasaki

Forest Crayons is een innovatief gebruik van hout dat Japanse bomen transformeert in een prachtig palet van natuurlijk gekleurd krijt. Hoewel de kleur van hout vaak wordt gezien als gewoon 'bruin', onthult Forest Crayons het enorme spectrum aan tinten die in het bos voorkomen.

Project Background

Ongeveer tweederde van Japan is volledig met bomen bedekt, waarvan ongeveer 40% na de oorlog kunstmatig is aangeplant. Om het bos gezond te houden moeten bomen routinematig worden geoogst en herplant, maar door de dalende invoerkosten is er weinig stimulans om het hout van het land te gebruiken, wat betekent dat de bossen niet worden geoogst en niet worden onderhouden, waardoor het risico van rampen zoals aardverschuivingen toeneemt.


Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Project Outcome

Als reactie daarop wilde designstudio Playfool een uniek en schaalbaar gebruik van hout creëren dat het land niet alleen kan motiveren om de bossen te onderhouden en in stand te houden, maar ook toekomstige generaties een nieuwe waardering voor de bomen kan bijbrengen. Het resultaat is Forest Crayons: een innovatief gebruik van hout dat Japanse bomen transformeert in een prachtig palet van natuurlijk gekleurde krijtjes.

Van het lichtgroene van de magnolia tot het diepbruine van het moerasbos, elk krijt vertoont een eigen kleur die niet alleen wordt bepaald door de boomsoort, maar ook door de omstandigheden waarin het wordt gekweekt. Ongeacht de vorm, samenstelling of defect, elk stuk hout uit de houthandel kan worden omgevormd tot een krijt, waarbij de natuurlijke inconsistenties van het materiaal worden omarmd om elke set van Forest Crayons echt uniek te maken.

Play video

Forest Crayons — © Kosuke Shimasaki

Forest Crayons — © Kosuke Shimasaki

Forest in Hida, Japan — © Yoichi Onoda

Lumberyard in Hida, Japan