Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Embassy of Urban Mobility

“Steden zijn één van de belangrijkste uitvindingen van de mens. We wonen, werken, hebben er lief, genieten er.“ -Rob Adams

Dit project was onderdeel van DDW 2022
PCA STREAM

Wat als leefbaarheid en het geluk van toekomstige generaties centraal zouden staan bij het ontwerpen van steden? Wat als ontwerp zorgt voor meer verbinding tussen mensen en hun omgeving? En als groen het wint van grijs?

Embassy of Urban Mobility

In de Embassy of Urban Mobility verbinden we ontwerpers aan grote stedelijke vraagstukken omtrent wonen, mobiliteit en infrastructuur. Ze zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Deze tijd biedt de kans terug naar de tekentafel te gaan om leefbare steden te overdenken. En maakt het mogelijk de ontwerpfout van de vorige eeuw, waarin de efficiëntie van het systeem en als afgeleide daarvan stadsplanning centraal stond, te herstellen. Het afgelopen decennium stond in het teken van smart cities. Technologie als doel in plaats van middel, met efficiëntie van het systeem als uitkomst.

Samen met partners verkennen we de wegen van de toekomst. We omarmen de Embassy vanuit een langetermijnperspectief en de experimenteerdrift die daarvoor nodig is. Daarbij zetten we steeds de stap van denken naar doen. In de vorm van Embassy Labs initiëren we experimenten in de Brainport regio waarbij we leefbaarheid als het hoogste doel zien. De Embassy en haar experimenten dragen bij aan een duurzame wereld. Bijvoorbeeld door groen een plek te geven waar eerst auto’s hun plek hadden. Samen gaan we van smart cities naar human cities.

Er is geen betere wijze om de toekomst te voorspellen dan deze zelf mee vorm te geven. Doe jij met ons mee?