Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Embassy of Circular & Biobased Building

Nature Building Kit — © Quint Verschuren

De vraag die wij stellen is uitdagend maar helder: Hoe zorgen we ervoor dat de miljoenen huizen die gebouwd en gerenoveerd moeten gaan worden, CO2 en stikstof negatief zijn, bijdragen aan de bodemkwaliteit en biodiversiteit en zorgen voor een gezondere leefomgeving?

Met een uitgebreid netwerk aan ontwerpers, materiaal producenten, bouwbedrijven, onderzoekers, natuur experts en beleidsmakers zijn we al enkele jaren samen op zoek naar nieuwe perspectieven en oplossingen voor deze vraag.

Tijdens DDW 22 halen we, in de vorm van de expositie ‘Ode aan de Durvers’ het net op en zetten we de toon voor de komende jaren. Daarnaast presenteren we ons nieuwe programma ‘Possible Landscapes’.

Possible Landscapes

In dit meerjarig programma onderzoeken we, per regio, nieuwe perspectieven voor een duurzame leefomgeving. Met verhalen en verbeelding zetten we die perspectieven om in maquette installaties die zowel apart, lokaal kunnen om het verhaal te delen als samen een ervaringsgerichte tentoonstelling vormen over wat er nu, morgen en overmorgen mogelijk is. Hoe het landschap van Nederland er letterlijk uit kan zien maar vooral ook wat de bijbehorende ketens en waardesystemen zijn.

Ode aan de Durvers

Vorig jaar DDW, presenteerden we The Exploded View Beyond Building. Een tentoonstelling in de vorm een huis waarin meer dan 100 pioniers hun onderzoeken en materialen voor biobased en duurzaam bouwen presenteerden. Sindsdien bezochten meer dan 500.000 bezoekers, van bouwprofessionals tot burgers, deze installatie. Maar nog belangrijker is dat ondertussen onze pioniers ongelofelijk hard hebben gewerkt aan het doorontwikkelen van hun producten en plannen. In de afgelopen maanden hebben zij, vaak samen met elkaar, serieuze stappen gezet om onze bouw duurzamer dan ooit te maken. Dit vraagt lef en doorzettingsvermogen. In deze expositie tonen we de zoektocht van enkele van deze durvers.

De afgelopen maanden heeft TNO in een fieldlab 9 innovatieve materialen en bouwsystemen uit The Exploded View Beyond Building getoetst of en hoe ze kunnen bijdragen aan CO2 en stikstof reductie in de bouw. We tonen de resultaten én een agenda met actiepunten die cruciaal zijn om de omslag naar een duurzaam bouwsysteem te maken en die de producenten alleen niet kunnen aanpakken. Een call to action voor iedereen die voor zichzelf een rol ziet in deze transitie om samen de volgende stappen te zetten.

Over World Design Embassies

World Design Embassies zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. In open coalities werken we met partners en ontwerpers aan de toekomst. WDE is een programma van Dutch Design Foundation.
Partners
Strijp-S area, Trudotorenplein (WDE), Philitelaan , Map No. B15
Map wordt geladen...