Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Reaction Time 2.0

Co-creatie arena waar kunstenaars de perceptie van tijd, stimulatie en respons uitdagen, door middel van ambachtelijke en digitale tools in realtime

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Photo by Dor Kedmi | Jerusalem Design Week

Onze dagelijkse realiteit verandert in een versneld tempo.
We moeten snel en effectief reageren om vast te houden, te overleven en te gedijen.
Zijn we er klaar voor?

. . . . .

De afgelopen jaren hebben ons ertoe aangezet om snel te reageren op veranderingen die ons worden opgelegd en de aard van onze sociale interacties drastisch aan te passen. Het lijkt erop dat deze veranderingen steeds sneller gaan, en het vermogen om op een actieve, creatieve manier te reageren is een vaardigheid die we allemaal moeten trainen om bij te blijven.

Uit dit gevoel van urgentie is ons project geboren. Onze groep is geïntrigeerd door de manier waarop tactiele ambachten resoneren in de digitale wereld en mensen overal met elkaar verbinden, vandaag meer dan ooit. De kortere reactietijden op sociale en technologische veranderingen drijven ons ertoe nieuwe manieren te vinden om te werken in een snel veranderende wereld, deze te bemiddelen en de toekomstige effecten en de rol die we spelen in dit proces te begrijpen.

. . . . .

De term 'Reactietijd' verwijst naar het tijdsinterval tussen stimulatie en respons. Het wordt vaak toegeschreven aan instinctieve fysieke systemen, maar ons lichaam reageert ook op digitale ruimtes die een centraal deel van ons leven innemen, onze perceptie van de realiteit verstoren en onze reactietijden uitdagen.

In een open studio-formaat, een creatief lab, verkennen we sociale interacties met behulp van multidisciplinaire tools - lichaam en materiaal, geluid en code. Het is een niet-lineair en rhizomatisch proces, waarbij we creatief werk gebruiken om de relatie tussen ambacht en digitaal te bestuderen, gebaseerd op korte reactietijden terwijl we omgaan met kwesties die relevant zijn voor onze tijd.

We ontcijferen, demonteren en monteren de elementen in realtime, reageren erop en documenteren ze. Vragen over strategieën en behoud in creatieve processen komen voort uit het gezamenlijke werk en moedigen ons aan om de betekenis en impact van snelle veranderingen als een weerspiegeling van de bestaande realiteit te verkennen.

Reaction Time 1.0 | Jerusalem Design Week

Het werk "Reaction Time" werd voor het eerst uitgevoerd in Hansen House als onderdeel van Jerusalem Design Week 2022 en werd geproduceerd met de steun van het Ministerie van Jeruzalem en Erfgoed, The Jerusalem Development Authority en Ran Wolf Company.

Sinds 2011 is Jerusalem Design Week het grootste en meest invloedrijke openbare designevenement in Israël, met een groot aantal evenementen, optredens en lokale en internationale designtentoonstellingen. Elk jaar richt de Jerusalem Design Week zich op een centraal jaarthema over situaties die zowel uniek zijn voor Jeruzalem en Israël als van internationale relevantie, voortkomend uit het idee dat het culturele landschap van Israël het mogelijk maakt om te dienen als een soort levend laboratorium voor de verkenning van urgente mondiale problemen, en gebaseerd op de overtuiging dat design op dergelijke problemen moet reageren.

https://jdw.co.il/

Play video

Photo by Dor Kedmi | Jerusalem Design Week

Photo by Dor Kedmi | Jerusalem Design Week

Photos by Tal Penso