Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Reaction Time 2.0

Co-creatie arena waar kunstenaars de perceptie van tijd, stimulatie en respons uitdagen, door middel van ambachtelijke en digitale tools in realtime

Photo by Dor Kedmi | Jerusalem Design Week

Onze dagelijkse realiteit verandert in een versneld tempo. We moeten snel en effectief reageren om vast te houden, te overleven en te gedijen.
Zijn we er klaar voor?

. . . . .

De kortere reactietijden op sociale en technologische veranderingen dagen ons als ontwerpers uit om nieuwe manieren te vinden om te werken in een snel veranderende wereld, deze te bemiddelen en de toekomstige effecten en de rol die we spelen in dit proces te begrijpen.

In een open studioformaat, een soort creatief lab, onderzoeken we sociale interactie en reactie door middel van interdisciplinaire instrumenten - Lichaam en Materiaal, Geluid en Code, in een niet-lineair en rhizomatisch proces. we experimenteren met realtime creatief werk terwijl we interactie hebben met de bezoekers - om de relaties tussen ambacht en digitale creatie te verkennen, op basis van korte responstijden.

De ruimte zal gedurende de hele ontwerp week live optredens en galerij-talkevenementen houden.

. . . . .

De term 'reactietijd' verwijst naar het tijdsinterval tussen stimulus en respons. Het wordt vaak toegeschreven aan instinctieve fysieke systemen, maar ons lichaam reageert ook op abstracte en digitale ruimtes die een centraal deel van ons leven innemen, onze perceptie van de werkelijkheid verstoren en onze reactietijden uitdagen.

De afgelopen jaren hebben ons ertoe aangezet om snel te reageren op veranderingen die ons worden opgelegd en de aard van onze sociale interacties drastisch aan te passen. Het lijkt erop dat deze veranderingen steeds sneller gaan, en het vermogen om op een actieve, creatieve manier te reageren is een vaardigheid die we moeten trainen om bij te blijven, te overleven en te gedijen.

Uit dit gevoel van urgentie is ons project geboren. Onze groep ontcijfert, demonteert en monteert de elementen in realtime, reageert erop en documenteert ze. Vragen over curatoriƫle strategieƫn en conservering in creatieve processen komen voort uit het werk en moedigen ons aan om de betekenis en impact van snelle veranderingen te onderzoeken als een weerspiegeling van de bestaande realiteit.

Reaction Time 1.0 | Jerusalem Design Week

Reaction Time-werk werd voor het eerst uitgevoerd tijdens de Jerusalem Design Week, 2022, en werd geproduceerd met de steun van het Ministerie van Jeruzalem en Erfgoed, The Jerusalem Development Authority en Ran Wolf Company.

Sinds 2011 is Jerusalem Design Week het grootste en meest invloedrijke openbare designevenement in Israƫl, met een groot aantal evenementen, optredens en lokale en internationale designtentoonstellingen. Elk jaar richt de Jerusalem Design Week zich op een centraal jaarthema over situaties die zowel uniek zijn voor Jeruzalem en Israƫl als van internationale relevantie, voortkomend uit het idee dat het culturele landschap van Israƫl het mogelijk maakt om te dienen als een soort levend laboratorium voor de verkenning van urgente mondiale problemen, en gebaseerd op de overtuiging dat design op dergelijke problemen moet reageren.

https://jdw.co.il/

Play video

Over Reaction Time Group

Wij zijn een groep curatoren en kunstenaars die geĆÆntrigeerd zijn door de manier waarop tactiele ambachten resoneren met de digitale wereld en mensen overal met elkaar verbinden. We proberen de rol en relatie tussen curatoren en kunstenaars te onderzoeken en uit te breiden buiten het traditionele tentoonstellingsformaat, terwijl we ons bezighouden met kwesties die relevant zijn voor onze tijd.
Het project werd voor het eerst uitgevoerd tijdens de Jerusalem Design Week, 2022.

Photo by Dor Kedmi | Jerusalem Design Week

Photo by Dor Kedmi | Jerusalem Design Week

Photos by Tal Penso

Partners
Sectie-C area, Hall 14 - E, Daalakkersweg 14-20 , Map No. H19
Map wordt geladen...
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig