Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Reverso

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Reverso_1 — © Francisco Lara / Max Quast

Dit project is ontstaan uit bezorgdheid over de slechte luchtkwaliteit in steden, veroorzaakt door zwevende deeltjes. 55% van de zwevende deeltjes (SMOG) wordt veroorzaakt door de slijtage van autoremmen, banden en asfalt.

Onze oplossing

Reverso is een op modules gebaseerd product dat bovenop verschillende voertuigen kan worden geïnstalleerd en dat bestaat uit meerdere filters die microdeeltjes uit de lucht kunnen verwijderen door gebruik te maken van de snelheid en de aerodynamica van het voertuig.

Reverso levert een directe bijdrage aan de verbetering
van de luchtkwaliteit in de steden. Het is in staat om elke laatste
hoekje van de steden, aangezien het een volledig mobiel element is en direct
verband houdt met de dagelijkse verplaatsingen van de gebruikers. Met één enkele module kan ongeveer 7.300.000 m3 lucht per jaar worden gefilterd.

Als Reverso in alle voertuigen zou worden geïnstalleerd, kunt u zich dan voorstellen waartoe het in staat zou zijn?

Circulair en duurzaam ontwerp

Reverso is gebouwd met een natuurlijke en duurzame vezeloplossing, die zowel stijf als licht is, en voldoet aan de technische en duurzame eigenschappen, zonder elektronische onderdelen die geen invloed hebben op de prestaties van het voertuig.

Wij willen de grote steden bereiken om de levenskwaliteit te verbeteren, door een lokaal ecosysteem te creëren waarin alle fasen van het project worden ontwikkeld, zoals fabricage, onderhoud en distributie. Op die manier kunnen we lokale banen creëren en de koolstofvoetafdruk van het productieproces verkleinen.

Play video

Reverso_2 — © Francisco Lara / Max Quast

Reverso_3 — © Francisco Lara / Max Quast

Reverso_4 — © Francisco Lara / Max Quast

Reverso_5