Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Living Bin

Never take out trash.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Studio Hendrikx

Wat als onze alledaagse producten leven? Stel je voor, ademende huizen, levende doodskisten en zelfhelende T-shirts. Studio Hendrikx streeft ernaar de parasitaire relatie tussen de mens en haar omgeving te herstellen door onderzoek te doen naar levende materialen en producten.

Waarom rijden we met afval door de stad?

Met meer dan 1000 kleurrijke soorten in de oceaan spelen zeeanemonen een cruciale rol als recyclers in marine ecosystemen. Zelfs in onze ‘grijze’ Noordzee is de prachtige rode paardenanemoon (Actinia Equina) te vinden. Terwijl zeeanemonen juist afval naar zich toe laten komen, hebben mensen de neiging om hun afval te transporteren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat in sommige steden de jaarlijkse inzameling en distributie van ons afval gelijk is aan zes keer de afstand tussen de aarde en de maan. Momenteel wordt 15% van alle CO2-uitstoot in de wereld veroorzaakt door het wegvervoer. Waarom rijden we met afval door de stad?

De schoonheid van de Noordzee.

In de natuur voeden zeeanemonen zich met dierlijk en plantaardig afval, bacteriën kunnen plastic eten en mycelium heeft aangetoond dat het zware gifstoffen neutraliseert. Als we leren samenwerken met deze intelligente wezens, zou dit ons in staat stellen om afval lokaal te verwerken en tegelijkertijd inheemse ecosystemen te herstellen. Stel je voor: Levende prullenbakken die ons afval opeten.

De 'Living Bin' is met ambacht geblazen uit glas in een organische vorm, zodat er speciaal gekweekte zeeanemonen in kunnen leven die ons organisch afval eten, terwijl ze een lichtshow kunnen geven met hun luminescentie. Laat u verrassen door de vrijgevigheid van de Noordzee.

website: www.studiohendrikx.com
instagram: studiohendrikx

Deze levende tentoonstelling reist de wereld rond om een nieuwe wereld waarin onze producten leven vorm te geven. Neem voor toekomstige vragen en tentoonstellingen contact op met contact@studiohendrikx.com

Play video

Studio Hendrikx

Studio Hendrikx