Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Design the (work) life you'll love

In het ontwerpen van je (werk) leven is de eerste (en leukste) stap het leren kennen van jezelf. Ontdek al ‘stickerend’ wat jou maakt tot wie je bent!

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Designer Iris Jönsthövel — © Picture taken at Creative Life event 2022

Ontwerpster Iris past ‘design thinking’ toe op het ontwerpen van je leven met als eerste belangrijke stap het leren kennen van jezelf. Met creatieve templates en associatieve triggerplaatjes breng je al ‘stickerend’ jezelf in kaart en raak je geïnspireerd door je eigen unieke persoonlijkheid.

Een ontwerpmethode voor het leven: Waarom?

Van jongs af aan worden we geconfronteerd met de vraag wat we later willen worden. In onze laatste jaren van de Middelbare wordt deze vraag urgenter, maar we hebben nooit een aanpak geleerd om deze vraag te kunnen beantwoorden. Vroeg of laat komen we onszelf tegen en zitten we in een leven en/of carrière vast die niet goed blijkt te matchen of verliezen we motivatie omdat we niet weten wat onze werkelijke drijfveren zijn. We zien het overal om ons heen gebeuren: mensen raken ‘burned- of ‘bored out’ en ons algehele welzijn daalt drastisch.

Het probleem is dat we een proces missen - een ontwerpproces - om uit te zoeken wat we willen, hoe we willen groeien en hoe we een leven kunnen creëren waar we door geïnspireerd raken en dat bij ons past. Wanneer mensen nu het gevoel hebben dat ze vastzitten, is een van de weinige opties die ze hebben om een ​​coach in te schakelen, wat kan afschrikken, veel geld kost of gewoon niet de juiste match blijkt te zijn.

Maar ik geloof er in dat iedereen, ongeacht leeftijd of levensfase, kan leren hoe ze hun leven kunnen ontwerpen met gebruik van dezelfde hulpmiddelen die ontwerpers gebruiken bij het visualiseren van een toekomst die nog niet bestaat.

DDW workshopsessie

Ik bied mensen een ontwerpmethode voor hun leven aan de hand van praktische ontwerptools die hen helpen bij het ontwikkelen van persoonlijke- en professionele groei op een toegankelijke manier.
Tijdens de DDW-workshop geef ik mensen de mogelijkheid om wat tijd uit hun dag te nemen en op een creatieve manier de vraag te onderzoeken: wat maakt jou tot wie je bent? Want bij het vormgeven van je leven is de eerste en belangrijkste stap om jezelf beter te leren kennen. Ik voorzie de bezoeker vervolgens van de benodigde ontwerptools: een template, kleurpennen en een flinke set expressieve stickers, en begeleid ze stap voor stap bij het in kaart brengen van alle positieve dingen aan-en over zichzelf. Na 1,5 uur loopt de bezoeker weg met een trots en geïnspireerd gevoel over zichzelf en unieke persoonlijkheid!

DDW-details: wanneer en waar?

Op donderdag 27 OKT & vrijdag 28 OKT kun je bij mij een workshop van 1,5 uur volgen in The Student Hotel. Ik bied drie tijdvakken aan tijdens beide dagen en zorg ervoor dat er ruimte voor je is om je te concentreren, te creëren en even weg te zijn van de drukte van het evenement zodat je lekker even ‘de tijd weg kan stickeren'. Alles wat we gaan doen, wordt op een zeer positieve en toegankelijke manier gedaan, dus maak je geen zorgen over ‘je wel de juiste vaardigheden bezit' of niet. Het maakt niet uit, kom gewoon zoals je bent!

Alle materialen zijn in (makkelijk te begrijpen) Engels, maar ik spreek zowel Engels als Nederlands.

Play video
Play video

Workshop materials: templates & stickers

The Design Approach to Life - A hands-on toolkit — © product by Iris Jönsthövel

Workshop materials: the template & stickers