Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Program Pictogram

Final work

Programma Pictogram creëert door fouten. Door een "glitch" van de algoritmische neurale netwerken te ontdekken, exploiteert Yawen op creatieve wijze om onverwachte vormen en patronen te genereren.

Geïnspireerd door

Programma Pictogram is geïnspireerd op een soort Chinees porselein met scheuren op het oppervlak genaamd "Geyao", dit scheurpatroon werd oorspronkelijk veroorzaakt door een ongeluk waarbij de temperatuur plotseling veranderde tijdens het ovenproces waardoor het glazuur barstte, maar de ambachtslieden vonden dit patroon heel bijzonder, dus probeerden ze dit "ongeluk" te kopiëren, maakten veel van dergelijk porselein, dat uiteindelijk erg populair werd. Het is te zien dat ongelukken of fouten soms een innovatie zijn. Op basis van deze logica probeert Yawen de punten te achterhalen waar ongelukken kunnen gebeuren in het proces van AI-gegenereerde schilderijen.

Ontwerpproces

Disco Diffusion is een AI-schilderprogramma. De belangrijkste generatiestap is dat de gebruiker een tekstbeschrijving invoert. Het programma zal deze zin leren en begrijpen op basis van de bestaande database, en uiteindelijk een afbeelding genereren. Yawen ontdekte dat als gevolg van het algoritme en het leermechanisme van het programma, bij het invoeren van een andere taal dan het Engels, met name de hiëroglief (de betekenis wordt direct vervangen door de vorm van het woord, de vorm en de betekenis direct gerelateerd zijn en niets te maken hebben met doen met de uitspraak), zoals Chinees, herkent het programma een deel van de tekstinhoud, terwijl het glyph-gedeelte behouden blijft, en het glyph-gedeelte lijkt meer op oude Chinese karakters (een soort orakelbotscript). Yawen probeerde dit productieproces na te bootsen (het invoeren van Chinese karakters), wat veel foto's opleverde. Om het resultaat tijdens dit proces bruikbaarder te maken, voegde ze meer controle toe, ze gebruikte het Chinese karakter "竹bamboe" als de beschrijving om een ​​oud Chinees Shanshui-schilderij met groen en zwart kleurenschema te genereren.

Voor het laatste werk

Vervolgens combineerde Yawen de onverwachte elementen met het digitale modeontwerp, haalde de glyph-elementen uit de foto's, combineerde ze en genereerde een nieuwe mode met een Chinese stijl. Laat het originele ongeluk, glitch-gedeelte een innovatief kledingpatroon worden. Laat het door AI gegenereerde patroon hun eigen vormen definiëren.

Gedurende het hele proces werkte Yawen samen met het algoritme en documenteerde het hele proces, zodat het als een duidelijke gids kon dienen om verdere vertalingen te maken.

Play video

Over Yawen Cong

Yawen Cong is een Chinese ontwerper gebaseerd op industrieel ontwerp, digitaal kunstontwerp en contextueel ontwerp. Geïnteresseerd zijn in metaverse en alles wat daarmee samenhangt, zoals NFT, Digital Identity, AI-programma, Machine glitch enz., Yawen wil met haar werk de mogelijkheid laten zien dat ontwerpers, zelfs alle mensen, deze nieuwe technologie zouden kunnen gebruiken om een nieuwe digitale beschavingen.

Process of translating pictures to fashion design

Final work

Final work

AR view via Facebook

West area, Fashion Tech Farm, Zeelsterstraat 80 , Map No. C2
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig